bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hráči na odstřel, trejd by se s blížící se uzávěrkou mohl dotknout i Mrázka

19. února 2017, 15:45

Martin Zíta

Uzávěrka přestupů už pomalu klepe na dveře a nabízí se jasná otázka: kdo se bude stěhovat? Zámořská televize Sportsnet připravila seznam hráčů, kteří by mohli měnit za několik málo dní měnit dres. Poměrně překvěpivě mezi nimi figuruje třeba i Petr Mrázek z Detroitu.

Kevin Shattenkirk (St. Louis Blues)
28 let*, obránce, 4,25 milionu, smlouva do 2016/17

Situace amerického zadáka patří mezi ty vůbec nejpropíranější. Shattenkirkovi po sezoně vyprší smlouva a St. Louis by o něj mohlo přijít zcela bez náhrady. Právě proto se zřejmě Blues poohlédnout po trejdu. Spekulovalo se o zájmu Edmontonu, Montrealu a Toronta, podle Elliotta Friedmana ale Shattenkirk pošilhává po některém z amerických týmů na východním pobřeží. Výše tři zmíněné týmy by tedy po případném trejdu mohly nakonec v létě ostrouhat.

Matt Duchene (Colorado Avalanche)
26 let, centr, 6 milionů, smlouva do 2018/19

Colorado je na tom letos prachbídně a vedení týmu se pomalu nadechuje ke kompletní přestavbě kádru. Jednou ze šancí je poslat pryč Matta Duchena, jenž ve své smlouvě nemá žádnou z klauzulí a sám přiznal, že by se příliš nezlobil, pokud by měnil adresu.

Gabriel Landeskog (Colorado Avalanche)
24 let, levé křídlo, 5,57 milionu, smlouva do 2020/21

Podobný případ jako Duchene. Colorado se podle všeho bude chtít zbavit některého z elitních útočníků a získat na svou stranu kvalitního beka. Něco na způsob výměn mezi Columbusem a Nashvillem nebo Edmontonem a New Jersey. Jistotu má u Avs údajně jen Nathan MacKinnon.

Thomas Vanek (Detroit Red Wings)
33 let, pravé křídlo, 2,6 milionu, smlouva do 2016/17

Po několika mizerných letech se Vanec probudil v Detroitu, kde patří mezi nejnebezpečnější útočníky. Red Wings navíc po dlouhých letech možná poprvé přijdou o účast v play-off a za Vaneka by některý z kandidátů na Stanley Cup mohl pustit zajímavou volbu v draftu.

Jarome Iginla (Colorado Avalanche)
39 let, pravé křídlo, 5,3 milionu, smlouva do 2016/17

Jarome Iginla se blíží konci svého hokejového života, populární Kanaďan navíc stále čeká na svůj první Stanley Cup. Už dříve Iginla před novináři řekl, že by rád dostal šanci v některém z lepších týmů. Jeho odchod z Colorada se jeví jako jistota, překážkou ale bude jeho plat. Avs budou muset část ponechat ve svém účetnictví.

Shane Doan (Arizona Coyotes)
40 let, pravé křídlo, 3,87 milionu, smlouva do 2016/17

Shane Doan strávil celou svou kariéru v jedné organizaci a jeho hokejový život se blíží konci. Doan přiznal, že pokud by se objevil “ideální” tým, byl by ochoten upustit Arizonu opustit. Příliš pravděpodobně se taková situace nejeví, ale podobně jako Iginla i Doan čeká na svůj první pohár a po letech strádání v poušti by mu jej přál snad každý.

Valtteri Filppula (Tampa Bay Lightning)
32 let, centr, 5 milionů, smlouva do 2017/18

Filppula spadá mezi hráče, které Tampa musí ochránit v expanzním draftu po vstupu Las Vegas do ligy. S vysokým platem a vidinou končících kontraktů Tylera Johnsona, Ondřeje Paláta a Jonathana Drouina, se jeví jako poměrně logické, že se jej Bolts pokusí posunout jinam. 

Marc-André Fleury (Pittsburgh Penguins)
32 let, brankář, 5,75 milionu, smlouva do 2018/19

Situace v brankovišti Pittsburghu je více než známá. Penguins se ale podle všeho do Fleuryho výměny nepoženou, očekává se, že odejde až po sezoně, přesto by měl být každý na pozoru. Podle slov Jima Rutherforda je vše v rukou Fleuryho, pokud by tedy sám hráč chtěl odejít ještě během sezony, bránit mu nebude. Na druhou stranu Flery by jistě rád ještě jednou se starými kamarády zaútočil na Stanley Cup.

Patrick Sharp (Dallas Stars)
35 let, pravé křídlo, 5,9 milionu, smlouva do 2016/17

Stars se pohybují na hraně play-off a není jasné, jestli se na konci února budou chovat jako nakupující nebo prodávajícíh. Pokud nastane druhá situace, lze očekávat švitoření kolem Patricka Sharpa. Chlapíka ostříleného tolika bitvami v play-off bude jistě chtít přilákat do svých řad kdekdo. Sharp si v případě trejdu může podle smlouvy vybrat, kam nechce.

Cam Fowler (Anaheim Ducks)
25 let, obránce, 4 miliony, smlouva do 2017/18

Na Anaheim tlačí expanzní draft. Kvůli no-trade klauzuli musí ochránit Kevina Bieksu a může přijít o někoho z trojice Hampus LIndholm, Sami Vatanen a Cam Fowler. Poslednímu jmenovanému příští sezonu končí smlouva a volba při případném trejdu padne zřejmě na něj. Ducks se ještě mohou pokusit přesvědčit Bieksu ke vzdání se klauzule, případně jej v létě vyplatit ze smlouvy.

Michael Hutchinson (Winnipeg Jets)
26 let, brankář, 1,15 milionu, smlouva do 2017/18

Brankářský trojlístek ve Winnipegu zřejmě opustí Hutchinson. Ondřej Pavelec jej po návratu z farmy vytlačil mimo brankoviště a Hutchinson je lákavým zbožím i vzhledem ke smlouvě. Druhou variantou bude výměna Pavelce, ovšem jeho takřka čtyřmilionová výplata takovou možnost značně komplikuje.

Ben Bishop (Tampa Bay Lightning)
30 let, brankář, 5,95 milionu, smlouva do 2016/17

Poměrně hlasitě se hovoří o tom, že Bishop v létě po vypršení smlouvy opustí Tampu Bay. Steve Yzerman by se tak mohl vyhnout ztrátě bez náhrady případnou výměnou před uzávěrkou. V takovém případě by zodpovědnost spadla do klína Andreje Vasilevského o něco dříve, než se čekalo.

Patrik Berglund (St. Louis Blues)
28 let, centr, 3,7 milionu, smlouva do 2016/17

Berglund patří mezi důležité články sestavy, ale v St. Louis už delší dobu panuje nespokojenost s výsledky v play-off. Pokud by i letos přišel další výbuch, byl by Berglund jednou z prvních obětí. A pokud Blues budou klopýtat ještě před uzávěrkou, rozloučí se s ním zřejmě ještě teď. “Nechceme tady držet hráče a doufat, že se procpeme do play-off z osmého místa a pak nás někdo vypráská v prvním kole,” řekl nedávno Doug Armstrong. Nápověda více než dostatečná.

Ryan Strome (New York Islanders)
23 let, pravé křídlo, 2,5 milionu, smlouva do 2017/18

Strome se letos dlouhodobě trápil a spekulace jeho odchodu utichly až z vyhazovam trenéra Jacka Capuana. Isles se ale letos příliš nedaří a Strome už delší dobu nezvládá navázat na slibný začátek profesionální kariéry. Změna prostředí by mohla prospět oběma stranám.

Jak to vypadá s krajánky?

Petr Mrázek (Detroit Red Wings)
25 let, brankář, 4 miliony, smlouva do 2017/18

Detroit Free Press přišel s informací, že Petr Mrázek by mohl opustit Michigan. Podle zmíněného serveru si vedení myslí, že Jared Coreau je již schopný předvádět stabilní výkony v NHL a překvapivě Mrázek by mohl být jeho obětí. Českému brankáři se letos příliš nedařilo a do formy se dostal až nedávno. Pokud by Detroitu začalo play-off propadat mezi prsty, server upozorňuje, aby Mrázkův trejd nikoho nepřekvapil.

Martin Hanzal (Arizona Coyotes)
30 let, centr, 3,1 milionu, smlouva do 2016/17

O Hanzala je zájem už delší dobu. Urostlý centr, co se umí ohánět v útočném i obranném pásmu by v play-off pomohl každému. Coyotes si jej ale podle ostatních cení možná až moc a těžko říct, kdo se bude chtít zbavit vysokého draftu i nějakého mladíka.

Radim Vrbata (Arizona Coyotes)
35 let, pravé křídlo, 1 milion, smlouva do 2016/17

Ostříletý kanonýr je jednou z údajných jistot přestupové uzávěrky. Týmy bude lákat jeho nízký plat (ani bonusy nejsou nijak drastické), spolehlivost a bohaté zkušenosti. Coyotes se podle všeho spokojí s výběrem v draftu od druhého kola.

Tomáš Jurčo (Detroit Red Wings)
24 let, pravé/levé křdlo, 900 tisíc, smlouva do 2016/17

Jurčo dlouhé roky platil za jednoho z nejšikovnějších mladíků za mořem, ovšem svá kouzla s hokejkou nedokázal přetavit ve stabilní přísun bodů na nejvyšší úrovni. Navíc je veřejně známé, že Jurčo vyjádřil zájem opustit Detroit a poprat se o svou budoucnost někde jinde.

 

Věk hráčů je přispůsoben dni uzávěrky přestupů – tedy k 1. březnu 2017.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.