bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hughes a Kakko jsou jasní. Kdo další z draftu 2019 může hned hrát v NHL?

4. září 2019, 9:00

Jakub Hromada

Nikoho ani nenapadá, že by Jack Hughes a Kaapo Kakko hráli jinde než v NHL. Hughes se stane ihned elitním centrem New Jersey a Kakko dostane stěžejní roli na jednom z pravých křídel Rangers. Co ale ostatní letos draftovaní? Kteří z nich si můžou zahrát v letošní sezóně nejlepší hokejovou ligu světa?

Z třetí pozice si Chicago vybralo Kirbyho Dacha. V ten moment šlo o velké překvapení, ale toto rozhodnutí má skrytý, ale podstatný smysl. Svými parametry a schopnostmi ideálně zapadá do systému Blackhawks. Dach by měl do budoucna plnit roli prvního centra týmu a postupnými kroky nahradit Jonathana Toewse. Po skvělých výkonech na World Junior Summer Showcase, což je turnaj, kde se každoročně představují juniorské týmy Kanady, Spojených států, Finska a Švédska, se začalo vážně diskutovat o tom, zda by skutečně nemohl nastoupit do NHL ihned. 

Tip: Dach si skutečně NHL zkusí, spíše to bude ale úvodních 9 zápasů, po kterých dohraje sezónu v juniorské Western Hockey League. Loni ovšem ze stejné pozice překvapil Jesperi Kotkaniemi, tento příběh se může klidně opakovat i u Kanaďana. 

Čtvrtý v pořadí byl Coloradem vybrán Bowen Byram, který má ještě větší šanci se probojovat do svého týmu než Dach. Trenéři z juniorky a mnozí experti se shodují na tom, že osmnáctiletý obránce se již nemůže nadále zlepšovat mezi stejně starými hráči. Navíc u zranění Johnsona, Colea a Timminse hrozí, že budou trvat déle, než se očekává, a to by mohla být ideální příležitost pro Byrama. 

Tip: Byram v prvních devíti zápasech ukáže, že je lepší než jeho konkurence, a i díky zranění opor u týmu zůstane celou sezónu.

Dost pravděpodobně si devět utkání zahraje i sedmička draftu Dylan Cozens. Ten se horko těžko dostane na úroveň Jacka Eichela, s tím ovšem nepočítá snad nikdo. I Sabres s ním počítají do role druhého centra, o kterou se popere s Casey Mittelstadtem. 

Tip: Pokud Cozens vyléčí zavčasu zraněný palec, začne v NHL. Sezónu ale stráví ve Western Hockey League. 

Arizona hodně stála o Victora Söderströma, kvůli kterému se rozhodla posunout ze 14. místa na 11.. Dala mu tak přednost například před Caufieldem či ofenzivnějším obráncem Yorkem. Švéd podepsal na začátku července nováčkovskou smlouvu a vedení bylo dost zdrženlivé, co se otázky na jeho působení v letošní sezóně týče. Arizonu tlačí bota na pravé straně obrany, kde má pouze Demerse a Ljubuškina. Leváci by tak museli hrát proti své holi. Mladý Švéd dostane šanci na tréninkovém kempu zaujmout, a pokud se mu to povede, mohl by strávit sezónu například ve třetím obranném páru Coyotes.

Tip: Nejreálnější je ale ročník ve švédském Brynås. Probojování se do základní šestice Kojotů by bylo velké překvapení, ty se ale dějí...

Naopak na konci sezóny mohou dostat šanci hráči, kteří budou nastupovat za svoji univerzitu. To jsou následující:

Alex Turcotte (Los Angeles), Trevor Zegras (Anaheim Ducks), Matthew Boldy (Minnesota Wild), Cam York (Philadelphia Flyers), Cole Caufield (Montreal Canadiens), Alex Newhook (Colorado Avalanche).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.