bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hurikán Jaccob Slavin bude hrát v Carolině dalších sedm let

14. července 2017, 20:00

David Motloch

Kádr Caroliny se v příští sezóně rozhodně vyplatí sledovat. Na soupisce mužstva totiž figuruje hned několik zajímavých hráčů, kteří by mohli z klubu z Raleigh opět udělat konkurenceschopný tým. Tyto prognózy ztvrzuje také čerstvý podpis smlouvy s obráncem Jaccobem Slavinem. Talentovaný bek zůstává Hurikánem, nově podepsaný kontrakt hovoří o sedmi letech za celkových 37,1 milionu dolarů.

Generální manažer Caroliny Ron Francis učinil rázný krok a s třiadvacetiletým obráncem se dohodl hned na sedm let. Slavin si v průměru přijde na 5,3 milionu dolarů ročně. „Jaccob je jedním z našich základních stavebních kamenů při cestě našeho týmu zpět nahoru. Bylo pro nás důležité si jeho služby pojistit na dlouhou dobu dopředu,” prohlásil před novináři bývalý skvělý hokejista Ron Francis.

GM Canes se ve svém prohlášení rozhodně nemýlí. Ačkoliv pojem Jaccob Slavin ještě nebudí v kruzích NHL takový rozruch, rodák z amerického Denveru se v průběhu dvou odehraných sezón pomalu propracoval mezi obranářskou elitu. V již skončeném ročníku NHL patřil v řadách Caroliny mezi absolutní špičku. Týmu velel v počtu zblokovaných střel (161), odebraných kotoučích (83) a průměrném času na ledě (téměř 24 minut za zápas).

Talentovaný obránce si navíc stanovil nový osobní rekord, když si v loňské sezóně přičetl 34 bodů. Podařilo se mu tak překonat nováčkovský ročník (20 bodů), v čemž mu výrazně pomohl i fakt, že díky pevnému kořínku odehrál všech 82 zápasů základní části. 

Kvůli výši smlouvy však na Slavina padá i poměrně velká míra zodpovědnosti nejen za osobní výkony, ale i výkony samotného mužstva. Carolina od trejdu Erica Staala v roce 2016 postrádá kapitána, v šatně doposud dělali pořádek pouze zvolení asistenti. Poté, co dal Francis smlouvou jasně najevo, okolo koho hodlá stavět vítězný tým, vychází na povrch i spekulace o možném vůdcovství Jaccoba Slavina. 

„Ať už céčko dostanu či nikoliv, zůstanu sám sebou. Nemyslím si, že něco takového změní způsob mé hry nebo způsob mého vystupování v šatně. Chci tomuto týmu přispět jako lídr na co nejdelší možnou dobu to půjde,” řekl hráč, jehož si na draftu vybrali až z celkového 120. místa.

Slavin v týmu zůstává s dalšími nováčky. V obraně Canes se již nějakou dobou prohání další přísliby budoucnosti – Brett Pesce a Noah Hanifin. V kombinaci s Justinem Faulkem, nově příchozím Trevorem van Riemsdykem a právě Slavinem, obrana Caroliny vypadá velice slibně. Kam až to klub z Raleigh může příští rok dotáhnout?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.