bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hurikán na bruslích? Carolina vyzkouší notorického raubíře Torrese

31. srpna 2016, 20:00

Tomáš Zatloukal

"Buď všechno, nebo nic." Tak přistupuje Raffi Torres, známý drsnými hity, které čas od času překročí hranici pravidel a skončí pořádně dlouhou suspendací, ke své zkoušce od Caroliny Hurricanes. Dobře ví, že jeho koleno po opakovaných operacích již nikdy nebude stoprocentní, a také, že věk jednoduše nezastaví. Táhne mu na pětatřicet a čerstvě podepsaný try-out je jednou z posledních, ne-li poslední šance udržet se v NHL.

18 odehraných zápasů za poslední tři sezóny, včetně AHL. To je vskutku neúprosná statistika, která dotváří dojem, jak v mizerném stavu je Torresovo koleno. Zcela upřímně řečeno, svérázný chlapík, který na ledě i mimo led nezapře díl horké hispánské krve v žilách, naskočí do přípravného kempu Canes jako outsider a jeho cesta za plnohodnotnou smlouvou bude nadmíru trnitá.

Ať to zní možná škodolibě, nenajde se mnoho fanoušků, kteří by Torresovi, rodákovi z ontarijského Toronta, kontrakt přál. Vždyť kanadský brousek, ať z různých objektivních i subjektivních důvodů vzbuzoval u fanoušků sympatie, si za poslední roky hodně pošramotil svou pověst. Minimálně u slovenských fanoušků vše odstartoval sestřelením Mariána Hossy v play-off roku 2012.

Torres tehdy dostal masivní stopku na 25 zápasů. Kdo by čekal, že to bude Torresův strop, spletl by se. Psal se říjen roku 2015 a teprve vrcholila příprava na základní část. Torres tehdy oblékal dres Žraloků ze San Jose a v kalifornském derby s Anaheimem Ducks to přehnal se zápalem. A sestřelil Jacoba Silfverberga. Verdikt disciplinární komise? Pauza na 41 (!) zápasů.

Proč by jej tehdy chtěl někdo angažovat? Torres se totiž hodí na černou práci, pokud to nepřežene s důrazem, je právě tato komodita jeho nejcennějším zbožím. A jelikož Carolina, jak ukázala i angažováním Bryana Bickella, se chce právě v oblasti fyzické hry zlepšit, dává Torresův try-out smysl. Otázkou zůstává, jak na tom je se zdravotním stavem a také s herní kondicí.

Každopádně platí varování pro všechny soupeře: Hlavu vzhůru!

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.