bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hurricanes získali Niederreitera z Minnesoty, opačným směrem putuje Rask

18. ledna 2019, 9:30

Vojtěch Balon

Zhruba měsíc a týden před uzávěrkou výměn se udál zajímavý obchod mezi Minnesotou a Carolinou. Wild obětovali šestadvacetiletého křídelníka Nina Niederreitera, za kterého se jim podařilo získat o rok mladšího centra Victora Raska.

Změna prostředí by mohla oběma borcům prospět, v posledních měsících se totiž Niederreiterovi ani Raskovi příliš nedaří. Švýcarský útočník v předminulé sezóně nasbíral v dresu Wild 57 bodů, od té doby ale na slušnou produktivitu nenavázal a letos má zatím na kontě 23 kanadských bodů.

Raskova čísla šla dolů ještě o poznání výrazněji. V sezónách 2015/2016 a 2016/2017 rodák z Leksandu překonal dvacetigólovou hranici, v probíhajícím ročníku však vsítil jediný gól. Určitou roli v tomto poklesu může hrát i operace, které se Victor Rask v létě musel podrobit poté, co si při vaření rozřízl dva prsty.

Obě součásti této výměny nespojuje jen klesající výkonnost: Niederreiter a Rask mají velmi podobné smlouvy, které podepsali předloni a v obou případech poběží do roku 2022. První jmenovaný si ročně vydělá 5,25 milionů dolarů, zatímco Victoru Raskovi každý rok přibudou na kontě 4 miliony.

Nino Niederreiter může bez problémů zapadnout do jakékoliv formace Hurricanes včetně té první, ve které by si mohl zahrát po boku Sebastiana Aha a Teuva Teräväinena. Rask bude mít v Minnesotě složitější pozici, na post středního útočníka má trenér Bruce Boudreau k dispozici Mikka Koiva, Erica Staala, Joela Erikssona Eka a Charlieho Coylea.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.