bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hvězdný drb: Hudler našel angažmá, dohodl se s Dallasem

24. srpna 2016, 10:40

Tomáš Zatloukal

Podle informací zámořského webu Today's Slapshot bude Jiří Hudler nově působit v Texasu. Jeho agent Petr Svoboda se měl v noci z úterý na středu dohodnout se Stars, respektive generálním manažerem Jimem Nillem, na jednoleté smlouvě pro dvaatřicetiletého útočníka, jemuž se svého času přezdívalo "Malý generál." Olomoucký rodák si má podle zmíněných zdrojů přijít na dva miliony dolarů, tedy necelých 48 milionů korun.

Pokud se vše potvrdí, což se očekává v horizontu jednoho týdne, Hudler se vydá na svou čtvrtou štaci v rámci NHL. Naposledy působil na Floridě, k Panterům dorazil, stejně jako Jakub Kindl či Teddy Purcell, při přestupové uzávěrce a měl pomoci ambicióznímu klubu k výraznější stopě v play-off. Předpokládalo se, že se Hudler po mizerném období u calgarských Plamenů se v rozjetém mužstvu kolem Jaromíra Jágra probere, k tomu ovšem nedošlo.

Právě kvůli slabému závěru základní části (19 zápasů,11 bodů) a bídnému play-off (6 utkání, 1 bod) zůstával tvořivý forvard, jemuž se loni povedlo okouzlit NHL životní sezónou po boku Johnnyho Gaudreaua a Seana Monahana i barevnými ponožkami při přebírání Lady Byng Trophy pro největšího gentlemana zámořské soutěže, tak dlouho bez práce. V řadě žebříčku byl zařazen mezi nejlepší volné agenty, psaly se na něj pochvalné ódy, jenže zájemci se příliš nehrnuli.

I vinou toho, že se čekalo, jak dopadne hon na Jimmyho Veseyho. A tak zatímco Radim Vrbata, druhý z českých vyzdvihovaných "nezaměstatných", již před týdnem zamířil zpátky do Arizony Coyotes, Hudler musel čekat. On, vynikající mentor, navíc hráč, který v ročníku 2014-15 skončil v elitní desítce kanadského bodování celé ligy! Letos ale zkrátka nehrál tak skvěle (zastavil se na 46 bodech), k tomu platový strop nešel příliš nahoru.

A proti Hudlerovi hrály i další okolnosti. Generální manažeři stále více sází na mladou krev, místa v lepších formacích byla u většiny týmů již zaplněna. "Malý generál" musel být trpělivý. Jak ovšem ujišťoval Vrbata, mělo se na něj dostat. A pravděpodobně také dostalo, byť někteří novináři zpochybňují věrohodnost čerstvě vydaného článku na Today's Slapshot. Na druhou stranu o ročním kontraktu pro vítěze Stanley Cupu z roku 2008 mluví i výše jmenovaný tuzemský tisk.

Hudler zamíří na dobrou adresu, špičkové organizace. Dallas myslí vysoko a rád by zaútočil na zisk stříbrného poháru. Hvězdy prý ve věčnému šprýmaři vidí náhradu za Coltona Scevioura. Ten nedávno zamířil opačným směrem, přestoupil na Floridu. Třeba u Cats zapadne lépe než český hračička se čtyřiadvacítkou na zádech. Mimochodem, Hudler se může těšit na dva krajany: Aleše Hemského s Radkem Faksou. Na farmě pak působí Matěj Stránský.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.