bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Hvězdy budoucnosti pod smlouvou. Podepsáno má už i McDavid

3. července 2015, 19:44

Michal Sobotka

V Buffalu ani Edmontonu neváhali. Oba celky už podepsaly své vycházející hvězdy Jacka Eichela a Connora McDavida. Zatímco u prvně jmenovaného nebyl další rok v NHL zcela jistý, u kanadského útočníka a jedničky draftu snad nikdo nepochyboval.

Zatímco na draftu před týdnem se stal jedničkou McDavid, smlouvu jako první podepsal včera s Buffalem Jack Eichel. Vyřešil tím všechny dohady o tom, kde sehraje další ročník. Ve hře byl totiž návrat na Bostonskou univerzitu. Mladý Američan měl však jasno mnohem dříve. „Rozhodnutý jsem byl v podstatě po mistrovství světa. Jenže jsem do té doby nebyl draftován, takže jsem s tím nemohl jít na veřejnost,“ odtajnil po podpisu Eichel.

Dnešním dnem jej napodobil také kolega Connor McDavid. Kolega, ze kterého se jistojistě stane v budoucnu velký rival. Podobně jako například mezi Crosbym a Ovečkinem. „Je to báječný pocit, ale pořád je brzy. Ještě za sebou nemám ani nováčkovský kemp. Nějaký čas asi potrvá, než si na NHL zvyknu,“ tvrdil po dnešním podpisu vstupního kontraktu McDavid.

Spojení s Crosbym je skutečně příznačné. Většina skautů totiž jmenuje forvarda Edmontonu Oilers jako jeho nástupce. Po deseti letech se na draftu našel útočník, jehož příchod by měl spasit skomírající organizaci. Crosbymu se tento nelehký úkol povedl. Teď je řada na McDavidovi, aby předvedl svůj um.

Jen pro porovnání, čísla v juniorských soutěžích měli oba borci podobné. Sidney Crosby odehrál dvě sezony za Rimouski Océanic a za 121 zápasů zapsal 303 bodů. McDavid sehrál víc utkání a získal menší počet bodů (285 bodů ve 166 zápasech). Nutno ovšem dodat, že Erie Otters hraje v Ontario Hockey League. Jak je známo, QMJHL, kde hraje Rimouski, je pravděpodobně nejtechničtější a nejofenzivnější soutěží pro dospívající talenty.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.