bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ikona Sharks Patrick Marleau na prodej? Prý ano

10. listopadu 2015, 12:00

David Zlomek

Pod Patrickem Marleauem, jenž v National Hockey League nehrál za jiný tým než za Žraloky ze San José, kteří ho v roce 1997 draftovali jako celkově druhého, se začíná – obrazně řečeno – kývat židle. Alespoň to píše novinář, jenž se pohybuje ve vodách NHL ve službách Sportsnet, Elliotte Friedman.

Friedman na toto téma v sobotu řekl: „Je těžké to potvrdit, protože nikdo konkrétní ze zainteresovaných nemluví. Přestupový trh je teď těsný, ale jedno ze jmen, které slýchám, je Patrick Marleau. Má ve smlouvě klauzuli o nevyměnitelnosti a nemáme žádný důkaz, že ho Sharks požádali o to, aby se klauzule vzdal, takže nemůžu říct, kdo tlačí na pilu, ale jeho jméno je prostě venku.“

Kdo odehrál v dresu San Jose nejvíce zápasů? Nasbíral nejvíce bodů? Dal nejvíce branek? Ano, Patrick Marleau. Nevypadá, že by byl v San Jose nešťastný, ale když před ním v říjnu redaktor Mercury News Mark Purdyn zmínil to, že nedostal na dres kapitánské céčko (to dostal Joe Pavelski), ba ani áčko pro zástupce kapitána (Logan Couture, Joe Thornton), sklonil hlavu a pokrčil rameny. „Myslím, že je to směr, kterým organizace jde, takže…,“ nedokončil ani větu šestatřicetiletý chasník Marleau.

Když se ho poté novináři po zápase napřímo zeptali na možnost výměny, vtipně odvětil. „Letos ty spekulace začínají nějak brzo,“ usmál se. A jak se s různými spekulacemi vyrovnával dříve? „Jenom jsem hrál. Šel jsem na to a hrál. Nemůžete ovlivnit to, co říkají lidi, takže jsem se soustředil na to, co můžu ovlivnit já.“

Klauzule se zatím nevzdal

Mimo jiné řekl, že ho Sharks nepožádali o to, aby se vzdal své klauzule o nevyměnitelnosti, o které už byla řeč. „Nespekuluju a ani nedělám nic podobného,“ odpověděl na otázku, zda si dokáže představit situaci, ve které by souhlasil s tím, že by se klauzule vzdal. Problémem může být kromě klauzule také plat, je ve druhém roku své tříleté smlouvy a ročně pobírá 6,5 milionu dolarů, přičemž zátěž do platového stropu je ještě o 160 tisíc vyšší.

V minulé sezoně, která byla frustrující, nastřádal 57 bodů (19+38). To je nejméně bodů, co v kariéře nasbíral – podmínkou je to, že odehrál všech dvaaosmdesát zápasů. Letos má zatím devět bodů (za čtyři branky a pět asistencí) ve čtrnácti utkáních. To není zas tak špatné. Možná proto byli na sobotním zápase skauti třeba New Yorku Rangers, Calgary Flames, Edmontonu Oilers či Columbusu Blue Jackets.

Co myslíte, je výměna Marleaua sci-fi, nebo reálná možnost?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.