bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Islanders budou znovu hledat nový domov. V Barclays Center už jsou nechtění

31. ledna 2017, 12:00

Michal Sobotka

Být fanouškem New Yorku Islanders je řehole. Především kvůli domácí aréně. V brooklynské Barclays Areně hraje tým kolem Johna Tavarese teprve druhou sezonou, ale už teď je možné, že v ní nestráví více než čtyři roky. Majitel arény Michail Prochorov totiž zjistil, že bez hokeje by stánek prosperoval více.

Na stále ještě nový azyl v Brooklynu se snáší vlna kritiky už od loňské sezony, která byla první, jež newyorský celek strávil mimo Long Island, kde do té doby působil. Příznivci klubu si stěžují na příliš velkou vzdálenost od jejich původní arény, hráči zase na kvalitu ledu a neutrální diváci především na málo komfortní hlediště. Aby také ne, hala je primárně určena pro basketbal.

Před dvěma lety se však majitel Islanders Charles Wang rozhodl pro nouzové řešení a domluvil se na čtyřleté smlouvě s majitelem Barclays Center Michailem Prochorovem. Ruskému milionáři se zdálo jako dobrý krok, že do arény nastěhuje klub NHL. Po necelých dvou sezonách však své původní stanovisko musí přehodnotit. Došel totiž k závěru, že z koncertů a dalších akcí by vydělal více peněz než z pořádání utkání nejlepší hokejové soutěže.

Postavení klubu k celé situaci se také poněkud změnilo. Islanders totiž změnili majitele, klub vedou Scott Malkin s Jonathanem Ledeckym, kteří mají poněkud jiné plány se svou novou hračkou. O odchodu newyorského klubu už se začalo spekulovat krátce poté, co tito dva investoři Islanders zcela přebrali od jeho původního majitele.

Ačkoli příznivci volají po návratu do Nassau Colisea, tento scénář se jeví jako velmi nepravděpodobný. Zaprvé arénu postavenou v sedmdesátých letech vlastní tentýž majitel, tedy Michail Prochorov, a zadruhé chtějí Ledecky s Malkinem vystavět novou halu. Ta by měla ležet v blízkosti City Field v Queensu, kde sídlí baseballoví New York Mets. Hovoří se o tom, že by spolu tyto dva stadiony měly vycházet, respektive být určitým způsobem propojené.

Přestože se o novém stánku spekuluje, majitelé Islanders se zatím k této změně oficiálně nikterak nevyjádřili. Barclays Center jim tak bude azylem ještě v následujících dvou letech, pokud se tedy nerozhodnou spolupráci ukončit z vlastní iniciativy.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.