bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Islanders na pokraji vyřazení. Vystřídá Lehnera Greiss?

3. května 2019, 16:30

Ondřej Mach

Ostrované po nečekaně rychlém vyřazení Pittburghu stojí před těžkou výzvou. V sérii s Carolinou prohrávají už 0:3 na zápasy a pokud chtějí postoupit, tak musí předvést jeden z obratů, kterých NHL moc neviděla. Kouč Barry Trotz tak po čtvrtečním tréninku připustil změny v sestavě, možná i v brankovišti.

Ve čtyřech zápasech by byli vyřazení podruhé v historii, poprvé od roku 1994, kdy je za nejkratší možnou dobu poslali na dovolenou Rangers. „Nedosáhli jsme výsledků, kterých jsme chtěli, takže určitě popřemýšlíme o změnách v sestavě,“ řekl Barry Trotz ve čtvrtek.

Brankoviště prozatím v letošním play off střežil Robin Lehner, finalista Vezinovy trofeje. Ve třetím duelu série pokryl 33 z 36 střel, celkem proti Hurricanes inkasoval šest branek ve třech zápasech. Carolina nepatří mezi oblíbené soupeře švédského brankáře, vítězství proti celku z Raleighu neoslavil ani jednou ze sedmi startů. 

Nabízí se tak možnost pro Thomase Greisse (na snímku). Německý gólman letos dovedl New York ke třem výhrám proti Carolině ze čtyř utkání. V základní části měl téměř totožné statistiky jako jeho brankářský kolega – úspěšnost zákroků 92,7 % a průměr obdržených branek 2,28. 

Lehner ve třetím klání chyboval, když jeho špatná rozehrávka vyústila ve vítězný gól Justina Williamse ve třetí třetině. Zámořští novináři se trenéra Ostrovanů zeptali, zda změny v sestavě můžou nastat i na postu brankáře. „Řekl jsem na všech pozicích,“ vyjádřil se Trotz. „Upřímně řečeno, neřekl jsem jim ještě, kdo bude chytat, ani jak budou složené formace.

Islanders ve čtvrtek trénovali bez útočníků Cala Clutterbucka a Toma Kühnhackla. Z obránců na tréninku chyběli Adam Pelech a Scott Mayfield. 

Pouze čtyři týmy v historii dokázaly otočit stav série z 0:3 na 4:3. Jedním z nich jsou i Ostrované, jimž se to povedlo v roce 1975 proti Penguins. Posledním týmem, kterému se povedlo vyhrát sérii po třech úvodních nezdarech, bylo Los Angeles v roce 2014 proti San Jose Sharks. 

„23 týmů by zítra večer rádo hrálo a nehraje,“ nechal se slyšet Trotz. „Nemůžete se ohlížet zpět. Nejde napravit, co už se stalo, jde napravit jen to, co je před vámi. Zítřejší noc s tím můžeme začít. Vždycky je šance. Stále jsme naživu.“

„Věříme, že to dokážeme,“ řekl útočník Islanders Matt Martin. „Pro všechny ostatní to zřejmě vypadá, že jsme vyřízení. Ale my v sebe věříme. Minulou sérii jsme vyhráli čtyřikrát v řadě, takže víme, že to můžeme zvládnout. Musíme se soustředit jen na zítřek, vyhrát a pak na tom stavět.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.