bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Islanders nabízí Haláka k výměně, situaci vyvolala stížnost hráčova agenta

31. října 2016, 12:00

Michal Sobotka

O jeho výměně se spekulovalo už v průběhu loňské sezony. Nyní je vše oficiální, protože New York Islanders se oficiálně nechali slyšet, že je slovenský brankář Jaroslav Halák k dispozici pro výměnu. Situace se vyjasnila poté, co si jeho agent stěžoval na svém twitterovém účtu.

Debaty o možné výměně gólmana Jaroslava Haláka se začaly šířit poté, co rodákovi z Bratislavy ukončilo zranění třísel minulou sezonu. Stalo se tak na začátku března a ztráty jedničky dokonale využil náhradník Thomas Greiss. Převážně díky jeho výkonům se Ostrované dopracovali k nejlepšímu výsledku za posledních 23 let.

Halák je nyní k výměně nabízen oficiálně. Výrazně k tomu přispěl jeho agent Allan Walsh, který v sobotu na svůj twitterový účet v podstatě napsal stížnost. Ta se týkala toho, že Ostrované si v hlavním týmu jako jediní ponechali tři brankáře a tréninky gólmanů kvůli tomu nedosahují takových kvalit.

Podle novináře Elliottea Friedmana se poté klub definitivně usnesl o zveřejnění situace ohledně držitele Jenningsovy trofeje pro roku 2012. Ačkoli Halákovy schopnosti jsou nepochybně velkým lákadlem pro některé týmy v NHL, jeho výměna se momentálně nezdá příliš pravděpodobná. Bývalý brankář Montrealu nebo St. Louis totiž ročně pobírá 4,5 miliónů dolarů a navíc mu smlouva vyprší až po příští sezoně.

Manažer newyorského celku Garth Snow, mimochodem sám bývalý brankář, nechtěl před sezonou přijít o brankáře Jeana-Francoise Berubeho. Pokud by ho zařadil na farmu, musel by kanadský brankář projít skrz listinu volných hráčů, kde by jej mohl Ostrovanům někdo vyfouknout. Podobný scénář generální manažer nechtěl riskovat a tak na soupisce pro NHL ponechal netradičně tři maskované muže.

Pokud se organizaci Haláka přeci jen podaří vyměnit, pak nastane pro Snowa další práce. Thomas Greiss, na které by se Isles spoléhali jako na novou jedničku, má totiž smlouvu jen do konce letošní sezony. Vzhledem k výborným výkonům německého gólmana se totiž dá předpokládat, že rodák z Füssenu dostane v létě výrazně lepší podmínky, než půl druhého milionu na rok.  

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.