bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Islanders s Tampou stahují náskok Bostonu. Utnou Sharks sérii proher?

24. března 2017, 20:00

David Jahoda

Ve Východní konferenci je stále dost tuhý boj o poslední vstupenky do vyřazovací části. Rangers na pozici první divoké karty mohou být relativně v klidu, zato Boston, který drží příčku druhé divoké karty, ani náhodou. Prohrál poslední čtyři zápasy, čehož se bude snažit využít týmy NY Islanders a Tampy Bay. Ostrované se už v noci mohou na Bruins dotáhnout, Tampa může být na rozdíl jednoho bodu. San Jose se pak bude snažit po čtyřech porážkách konečně zvítězit. V posledním utkání hostí Anaheim Winnipeg.

0:00 Pittsburgh Penguins – New York Islanders

Navzdory rozsáhlé marodce hraje Pittsburgh víc než dobře. Pens chybí aktuálně celkem devět hráčů včetně opor Jevgenije Malkina, Krise Letanga či Carla Hagelina, ani to jim však nebrání v tom, aby až do konce základní části bojovali o zisk Prezidentova poháru. Obhájci Stanley Cupu z posledních 11 duelů vyhráli celkem osmkrát a se 102 body jsou na druhém místě Východní konference. Jen dva body od vedoucího Washingtonu.

Zatímco Penguins už mají několik dní postup do play off jistý, to Islanders se hodlají nadechnout k finiši, který by je potřetí za sebou posunul mezi nejlepší šestnáctku mužstev. V posledních zápasech si sice situaci trochu zkomplikovali, vyhráli totiž jen dva z předešlých šesti duelů. Kvůli čtyřem prohrám Bostonu v řadě ale mají v podstatě stále vše ve svých rukou. Isles ztrácí na Bruins jen dva body, navíc mají dva zápasy k dobru.

0:30 Detroit Red Wings – Tampa Bay Lightning 

V Detroitu už dlouho vědí, že natáhnout dlouhou sérii účastí v play off se jim již nepovede, sezonu ale chtějí Red Wings dohrát se ctí. Z předešlých čtyř zápasů se povedlo hokejistům Detroitu urvat tři vítězství, momentálně jsou s 69 body na třináctém místě Východní konference. V sestavě Red Wings byl v předešlých dvou duelech i český útočník Tomáš Nosek. V utkání proti Tampě se bude snažit o svůj první bodový zápis v NHL.

Blesky od začátku sezony nejsou tam, kde by chtěly být. Říká se ale, že sezona se hodnotí až podle výsledku v play off, a tam se Tampa Bay stále může dostat. Lightning byli na vlně čtyř výher, pak ale třikrát ztratili, vítězství si tak připsali zase až předešlou noc. A jednalo se o možná klíčové vítězství. Tampa totiž porazila Boston, který společně s Islanders nahání. Aktuální ztráta na Bruins v podání Tampy je tři body. O polovinu ze šesti branek Bolts proti Bostonu se postaral Rus Nikita Kučerov.

1:30 Dallas Stars – San Jose

Letos bude na konci sezony v Dallasu smutno. Hráči Stars totiž vědí, že základní část musejí dohrávat už pouze z povinnosti. Na pozice zaručující účast ve vyřazovacích bojích totiž nyní ztrácí propastných 16 bodů. Někteří hráči ale hrají o svou budoucnost. Patří mezi je také čeští veteráni Aleš Hemský s Jiřím Hudlerem. Prvnímu jmenovanému se povedlo minulou noc zaznamenat dvě branky, k přemožení Chicaga to ale nestačilo.

To loňští finalisté Stanley Cupu se o svou další účast v play off bát nemusí. Budou proto usilovat o to, aby co nejlépe před nejdůležitější fází sezony načasovali svou formu. V posledních duelech však zrovna na vítězné notě Žraloci ze San Jose nejsou, prohráli už čtyřikrát za sebou. Postupně padli se St. Louis, Anaheimem, Dallasem a Minnesotou. Český útočník Tomáš Hertl se bude snažit ukončit už deset zápasů trvající bodový půst.

3:00 Anaheim Ducks – Winnipeg Jets

Stejně jako San Jose se na play off mohou těšit i v Anaheimu, stane se tak popáté za sebou. Ducks hrají v posledních dnech velmi stabilně, z předešlých osmi duelů zvládli vítězně hned šest. I díky tomu jsou nyní jen dva body za vedoucím týmem Pacifické divize ze San Jose, výhrou na Winnipegem by se na Sharks mohli hokejisté Anaheimu dotáhnout. Určitě u toho ale nebude Ondřej Kaše, který byl poslán zpět na farmu.

Winnipeg se dlouho držel v boji o vyřazovací část, ovšem v posledních týdnech už o příležitost postoupit prakticky přišel. Aktuální ztráta na Nashville, který drží místo druhé divoké karty v Západní konferenci, činí 12 bodů. I tak se ale Jets snaží o seriózní zakončení sezony. V předešlých čtyřech zápasech si připsali tři výhry. Patrik Laine pak může navýšit svůj náskok v čele bodování nováčků, teď má před Austonem Matthewsem z Toronta jednobodový náskok.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.