bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Islanders se dočkají nové hokejové arény a vrátí se na Long Island. Patříme sem, těší Tavarese

20. prosince 2017, 18:20

Michal Sobotka

Hokejoví Islanders se vrací na Long Island. Klub oficiálně ve středu potvrdil informaci, že vyhrál konkurzní řízení v Belmont Parku, kde bude nová aréna klubu stát.

Lepší vánoční dárek fanoušci Ostrovanů dostat nemohli. Jejich klub se totiž vrátí zpátky na Long Island, odkud před dvěma lety odešel. „Islanders jdou tam, kam patří. Je to skvělá zpráva pro nejen pro klub, ale také pro jeho fanoušky a celý Long Island,“ uvedl guvernér New Yorku Andrew Cuomo.

Islanders se s Long Islandem rozloučili v roce 2015, kdy se po dlouhých 23 letech dostali do druhého kola play off. Tehdy se ještě hrálo ve stařičké Nassau Veterans Memorial Coliseu. Teď se ale přestěhují do arény, která bude sloužit jen hokeji. Klub se tak nebude muset dělit s basketbalovými Brooklyn Nets.

„Fanoušci konečně zažijí maximální zážitek z hokeje. Aréna bude pro 18 tisíc lidí a bude sloužit jen Islanders,“ dodal Cuomo. „Tohle je dárek pro vás, naše fanoušky,“ přidal se majitel klubu Jon Ledecky.

Tiskové konference se zúčastnil také komisař ligy Gary Bettman. Cílem NHL podle něj bylo dostat klub zpátky do míst, kam patří. „Projekt Islanders na Long Islandu pro nás byl velmi důležitý. Děkuji všem lidem, kteří se podíleli na vyřešení tohoto úkolu,“ těšilo Bettmana.

Jistá budoucnost klubu by mohla pomoci také v rozhodování Johna Tavarese o prodloužení smlouvy s klubem. „Islanders (Ostrované) jsme z jistého důvodu. Prostě sem patříme,“ prozradil kapitán aktuálně pátého celku tabulky Metropolitní divize.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.