bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Islanders si pojistili dvojici chráněných volných hráčů

20. srpna 2019, 19:00

Ondřej Mach

New York Islanders v pondělí oznámili nové kontakty pro dva své hráče. Nových smluv se dočkali křídelníci Michael Dal Colle a Josh Ho-Sang. Prvně jmenovaný podepsal dvouletou dohodu, druhý pouze jednoletou. Finanční podmínky nebyly zveřejněny.

Oba hráče spojuje hodně věcí. Tou hlavní je fakt, že oba byli draftováni Ostrovany v prvním kole Vstupního draftu 2014. Dal Colle se tehdy dostal na řadu jako pátý, Ho-Sang v závěru kola jako dvacátý osmý.

Dalším pojítkem je nenaplněný potenciál. Hlavně od mladšího Dal Collea se čekalo více. Rodák z Richmond Hill v kanadské OHL během čtyř sezon zapsal celkem 316 bodů, pět let po draftu má ale v nejprestižnější hokejové lize světa na kontě pouze 32 startů, ve kterých vstřelil jen tři branky a získal 7 bodů. Většinu času tak strávil na farmě v Bridgeportu, kde patří mezi nejproduktivnější hráče. 

„Právě teď máme některá místa v sestavě volná,“ nechal se pro nhl.com slyšet kouč Ostrovanů Barry Trotz. „Myslím, že o něm loni hodně lidí říkalo, že není dost dobrý, aby hrál v National Hockey League. Teď se k tomu přibližuje a vypadá jako hráč, který v lize může hrát a být velmi efektivní. Má šikovné ruce, velkou postavu a hlavně znovu našel sebevědomí.“

O půl roku starší Ho-Sang má s NHL o trochu více zkušeností. Dohromady v dresu Islanders odehrál 53 klání, sedmkrát skóroval a zaznamenal 24 bodů. Podobně jako jeho kolega ale patří k oporám bridgeportských Sound Tigers, v AHL za tři roky nasbíral 110 bodů.

Uvidíme, zda se některému z třiadvacetiletých útočníků podaří naplnit očekávání a vybojují si místo v sestavě New York Islanders.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.