bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jackets s rozsáhlou marodkou minimalizují ztráty. Vzali Jokinena, probránili se k výhře nad Dallasem

19. ledna 2018, 13:00

Vojtěch Balon

Jen během prosince Columbus přišel o klíčové centry Alexandra Wennberga a Brandona Dubinskyho, loňského vítěze týmové produktivity Cama Atkinsona nebo stabilního obránce Ryana Murrayho. Jackets najednou jako by přestali dávat góly a prosinec končili s negativní bilancí 6-7-2, načež přišlo zranění talentovaného Sonnyho Milana a žádost nejzkušenějšího obránce Jacka Johnsona o výměnu.

Na trenéra Tortorellu se toho v posledních dnech nakupilo ažaž. Potlučenou sestavu musel doplnit o hráče z farmy (Tyler Motte, Jordan Schroeder) nebo finského veterána Jussiho Jokinena, o nějž už během sezóny ztratili zájem v Edmontonu i v Los Angeles. Wennberg se sice už uzdravil, nedostatek schopných útočníků je ale evidentní, vždyť ve svém nočním debutu za Blue Jackets si Jussi Jokinen zahrál i na přesilovce.

Blue Jackets po dvou porážkách v řadě proti slabým sokům Buffalu a Vancouveru ale konečně zabrali, Dallas je sice výrazně přestřílel, díky skvěle chytajícímu náhradníkovi Joonasi Korpisalovi ale ohijský celek zvítězil 2:1 po nájezdech. Atkinson s Dubinskym ovšem budou chybět ještě minimálně měsíc, Ryan Murray na marodce rovněž zůstává. „Musíme zmáčknout tlačítko reset a vrátit se zpět k naší hře,“ burcoval před vítězstvím nad Dallasem John Tortorella.

Co se vstřelených gólů týče, Columbus patří k šesti nejhorším celkům v soutěži, zbylých pět ale narozdíl od Jackets není na postupových příčkách. Ano, v našlapané Metropolitní divizi se Bobrovskij a spol. drží na třetím místě především díky nestabilním výsledkům Rangers, Islanders nebo Pittsburghu, přesto je s podivem, že tým s negativní bilancí vstřelených a inkasovaných branek (126:130) buší na brány play-off.

Dokud se zmiňované opory neuzdraví, nic jiného než tuhou defenzívu a až totemistické spoléhání se na výkony Sergeje Bobrovského a Joonase Korpisala od Blue Jackets čekat nemůžeme. Výhry 1:0 či 2:1 se ale taky počítají...

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.