bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jacob Markström je součástí budoucích plánů Canucks, začnou vyjednávat

24. listopadu 2019, 5:18

Jiří Sameš

Vancouver Canucks podávají v sezoně 2019-2020 zatím velmi sympatické výkony, jedním z důvodů je i brankář Jacob Markström. Startující gólman kanadského týmu by se ale mohl stát po skončení období neomezeně volným hráčem.

Jacobu Markströmovi vyprší po sezoně tříletá smlouva na celkem 11 milionů dolarů, podepsaná 7. července 2016 s Canucks.

Vancouver měl začít jednat s Markströmem o novém kontraktu začátkem listopadu, avšak rozhovory překazila smrt otce gólmana. Nyní by už ovšem mohla jednání odstartovat. 

„Canucks s ním očividně nechtěli hovořit, když se věnoval nešťastné věci," řekl uznávaný reportér Sportsnetu Elliotte Friedman v sobotu, během pořadu Hockey Night in Canada, segmentu Saturday Headlines.

„Věřím, že se rozhovory rozjedou pořádně během krátké chvíle. Markström je přitom téměř jistě součástí jejich budoucích plánů," pokračoval k tématu.

Markström, devětadvacetiletý Švéd, odchytal v sezoně 2019-2020 zatím 16 zápasů, přičemž v nich zapsal bilanci 7-6-3. Průměr obdržených branek má ve statistikách 2.72 a procentuální úspěšnost zákroků 91.3.

V sobotu večer zazářil v zápase na ledě Washington Capitals, kde Canucks zvítězili 2:1 po samostatných nájezdech.

Předvedl zde celkem 32 úspěšných zákroků, pouze jednou inkasoval, navíc vychytal všech sedm nájezdů soupeře. Naprosto zaslouženě byl tak vyhlášen první hvězdou utkání.

Ve Vancouveru jinak působí od března 2014, tehdy byl součástí výměny mezi Canucks a Florida Panthers. Figuroval tady mimochodem i Roberto Luongo.

Hokejisté Vancouveru mají na svém kontě dvě výhry po sobě, v tabulce Pacifické divize jsou potom nyní na třetím místě (bilance 12-8-4).

Aktuálně absolvují dlouhý šestizápasový trip. Příští duel jinak sehrají v noci na úterý, kdy se představí na hřišti Philadelphia Flyers.

Čtěte také:
Nechce odejít, Nicklas Bäckström zahájil rozhovory s Capitals bez agenta
Moment dne: Milník pro Ondřeje Paláta, vstřelil svůj 100. gól v NHL

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.