bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jaden Schwartz a St. Louis mají k dohodě stále daleko

4. září 2014, 18:00

Jan Šlapáček

St. Louis Blues stále nenašlo společnou řeč s útočníkem Jadenem Schwartzem, jenž je od začátku července bez smlouvy. Bluesmani se pochopitelně snaží mladého Kanaďana udržet, jeho požadavek ale má k jejich nabídce daleko.

Dvadvacetiletému Schwartzovi vypršel v létě jeho nováčkovský kontrakt, kterým se týmu ze St. Louis upsal na své první tři roky profesionální kariéry. Nyní tak spadá do skupiny omezeně volných hráčů a jeho původní zaměstnavatel má přednostní právo zajistit si jeho další služby. Zda se to Blues podaří, je ale zatím ve hvězdách.

„Jednání stále probíhají. S generálním manažerem Dougem Armstrongem jsem v kontaktu již několik týdnů, naše představy jsou však velmi odlišné," prozradil Wade Arnott, hráčův agent.

Obě strany údajně původně jednaly o dlouhodobém kontraktu, situace se ale postupně změnila. „Momentálně usilujeme o smlouvu kratšího charakteru," pokračoval Arnott. „Zájem na tom měli hlavně Blues. Řekl bych, že k tomu mají několik důvodů. Platový strop bude jedním z nich, momentálně si nemohou dovolit dlouhodobou smlouvu o vysoké hodnotě."

Podle zpráv ze zámoří se nejpravděpodobněji jeví dvouletá dohoda na principu tzv. bridge contract. Ukázkovým případem podobného jednání je P.K. Subban a Montreal Canadiens. Kanadský obránce se po vypršení nováčkovské smlouvy upsal týmu na další dvě sezony, načež si vysloužil pohádkový kontrakt na dalších osm let, který podepsal na začátku srpna.

„Zatím není dostatečně prověřený. Má za sebou dvě sezony v NHL, z toho jednu zkrácenou výlukou," přidal pohled klubu Doug Armstrong. „Teprve se ukáže, co v něm skutečně je. Věříme, že v sobě má potenciál k nastřílení 40 gólů za sezonu. Pokud se to skutečně naplní, St. Louis Blues ho po zásluze odmění."

„Doufáme, že se dohodneme na kratší smlouvě, která bude vyhovovat jak nám, tak hráči. Poté se můžeme příští červenec sejít a projednat jeho další budoucnost u týmu," zakončil Armstrong.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.