bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jágr je opět mimo hru. Další rekordní zápisy jsou v ohrožení

21. prosince 2017, 13:00

Jiří Lacina

Ne vždycky vychází v životě všechno tak, jak si přejeme. Pro život profesionálního sportovce to platí dvojnásob. Když Jaromír Jágr avizoval aktuální sezónu v Calgary jako svojí pravděpodobně poslední v NHL, určitě si nemaloval, že bude probíhat takhle. Po řadě vynechaných utkání ve středu v sestavě Plamenů znovu chyběl. Tolik očekávané posuny historickými statistikami jsou ve vážném ohrožení.

Ve středu se mohl Jágr v počtu odehraných zápasů (1730) v základní části srovnat na třetím místě s Ronem Francisem (1731). Útok na tuto metu se odkládá. „Opět,“ glosuje smutně situaci list Calgary Sun. Pětačtyřicetiletý veterán byl u posledního duelu s Blues kvůli nepříjemnému zranění ve spodní části těla znovu jen jako divák.

„Jágr pořád bojuje se stejným, opakujícím se zraněním… Snažíme se mu pomoct, aby se přes to dostal,“ řekl trenér Flames Glen Gulutzan už po středečním ranním tréninku. „Samozřejmě ho to frustruje, nakonec ale, každý se může zranit. Trápí ho to, protože chce hrát. Musíme si být jistí, že postupujeme správně.“

Jágr zatím odehrál za Calgary 19 utkání s bilancí 1+6, což znamená, že k 16 duelům letos nenastoupil. Po posledním pětizápasovém výpadku se vrátil do hry v sobotu proti Nashvillu. Trenér jej zařadil až do čtvrté útočné řady. Při porážce 0:2 s Predátory odehrál necelých 13 minut, o den později při výhře 6:1 nad Vancouverem byl na ledě něco málo přes 11 minut. Ani v jednom utkání nebodoval.

Lze očekávat, že středeční absence nebyla poslední. Aby nejslavnější český hokejista vyrovnal v počtu odehraných utkání Rona Francise, potřebuje odehrát jedno utkání. Na Marka Messiera na druhém místě jich ztrácí 26, na prvního Gordieho Howea 37. Calgary schází v tuto chvíli do konce sezóny odehrát 47 zápasů. Pokud má Jágr srovnat krok s legendárním „Panem Hokejem“, nesmí už vynechat víc než dalších 10 duelů. To může být v jeho současném stavu problém.

„Rozlézá se mu to do dalších míst,“ dodal k Jágrově zranění Gulutzan. „Snažíme se to zvládnout. Je to jako u každého jiného hráče. Bojuje se zraněním, kterého se ho snažíme zbavit.“

Dodejme, že Calgary poslední duel se St. Louis zvládlo v poměru 2:1, šlo ale teprve o čtvrtou výhru Flames z deseti prosincových zápasů. Aktuálně patří kanadskému klubu v Západní konferenci desátá příčka, třeba jedenácté San Jose má ale odehráno o tři utkání méně.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.