bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jágr zůstává bez smlouvy. Nejvážnější námluvy jsou s Kladnem, má rozumného majitele

12. srpna 2017, 8:00

Vojtěch Balon

Trh s volnými hráči se v NHL otevřel už více než před pěti týdny, pětačtyřicetiletý Jaromír Jágr ale stejně jako další veteráni Shane Doan či Jarome Iginla zůstává nadále bez smlouvy. Ve své 23. sezóně v nejlepší lize světa slavná osmašedesátka nasbírala 46 bodů, což vedení Floridy Panthers nepřesvědčilo k předložení nabídky nové smlouvy. A šéfové ostatních klubů jsou podle všeho podobně opatrní.

Kdyby Jaromír Jágr přeci jen podepsal, vystřídal by Gordieho Howea na pozici hokejisty s nejvíce odehranými zápasy v NHL. Kladenský rodák je momentálně o 56 utkání pozadu. „Tohle jsem nikdy neřešil. Když jsem se vracel z Ruska, hrozně jsem chtěl udělat 2000 bodů. Ale to je hrozně daleko,“ přiznal v rozhovoru, který vznikal na nedávné rozlučce Martina Havláta s profesionální kariérou.

Proti pokračování na Floridě byl nový trenér

Často dobře informovaný Larry Brooks z NY Post přišel s informací, že Florida Jágrovi kontrakt slíbila už po červnovém rozšiřovacím draftu, na přání nového trenéra Boba Boughnera ale ze slibu nakonec sešlo.

Pokud by legendární útočník v NHL našel nového chlebodárce, zřejmě by se musel spokojit s omezenějším prostorem na ledě. „Nejsem hráč jako před deseti patnácti lety, kdy jsem rozhodoval zápasy. Pro mě by bylo lepší, kdybych byl ve druhé nebo třetí formaci, protože nastupuješ proti horším hráčům i obráncům,“ přemýšlel Jágr. „Co si budeme povídat, já jsem ve své kariéře takové štěstí neměl.“

Zdraví pětačtyřicetiletému křídelníkovi stále slouží, v minulé sezóně byl jedním z pouhých pěti hráčů Panthers, kteří zvládli odehrát kompletní porci 82 zápasů. Pokud by se ani tomuto faktu navzdory v zámoří neuchytil, Jaromír Jágr by pravděpodobně začal sezónu v domovském Kladně. „Výhoda toho, že bych hrál za Kladno je, že bych měl pořád šanci kdykoliv odejít do NHL, kdyby se naskytla nějaká příležitost,“ nastínil bývalý reprezentant velkou výhodu působení v nižší WSM Lize. „Pokud bych nastoupil v extralize, nešlo by to.“

Především česká média o Jágrově dalším působišti čile spekulují, sám hráč ale tyto teorie podle svých slov neřeší. Zahájí Jaromír Jágr v říjnu už svou 24. sezónu v NHL?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.