bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jágra čeká zápas číslo 1700! Zlomí Wild a Senators černé série?

19. března 2017, 18:00

David Jahoda

Nedělní program zámořské NHL nabídne dohromady sedm utkání. Z celkového portfolia zápasů začnou hned tři už před půlnocí. Již od 18 hodin budou vhozena úvodní vhazování v duelech New Jersey s Columbusem a Pittsburghem s Floridou. Jaromír Jágr proti týmu, v jehož dresu načal svou skvělou kariéru v NHL, odehraje své 1700. utkání! Před půlnoci začnou i Winnipeg s Minnesotou. Hrát bude také Philadelphia, Chicago nebo Montreal.

18:00 New Jersey Devils – Columbus Blue Jackets

Bude se jednat o souboj mezi dvěma týmy z odlišných konců tabulky. Zatímco hostující Columbus drží ve Východní konferenci druhé místo, mužstvo New Jersey je momentálně na úplném chvostu. Devils z posledních dvanácti zápasů dokázali vyhrát jen jednou, zato Blue Jackets si připsali výhru šestkrát z předešlých sedmi duelů. Pokud se Modrokabátníkům podaří v New Jersey zvítězit, napevno si zajistí postup do vyřazovací části, v níž nebyli v předchozích dvou sezonách.

18:00 Pittsburgh Penguins – Florida Panthers

Boj o play off ještě nevzdává parta okolo Jaromír Jágra, situace Floridy je ale už dost složitá. Na pozice divoké karty chybí Panthers šest bodů, odehrát jim zbývá ještě dvanáct duelů. Po pěti prohrách se podařilo Floridě dvakrát z posledních dvou zápasů zvítězit. O další body se budou Panteři snažit na ledě Pittsburghu, kterému patří na Východě třetí pozice. Tučňáci za sebou měli pětizápasovou sérii výher, tu ale přerušily porážky proti Calgary a Philadelphii. Naposledy si však Crosby a spol. spravili chuť ve střetnutí s New Jersey. Jaromíra Jágra dnes čeká duel číslo 1700! 

22:00 Winnipeg Jets – Minnesota Wild

Zatímco na Východě může na postup do play off ještě pomýšlet několik týmů, to v Západní konferenci už má z týmů, které jsou nyní mimo pozice play off, reálnou šanci na postup snad jen Los Angeles. Winnipeg, jenž je na Západě desátý, ztrácí na vyřazovací část už 12 bodů. O naději na postup se Jets mimo jiné zřejmě připravili i čtyřzápasovou sérií proher, kterou dokázali přerušit až v zatím posledním odehraném duelu proti Islanders. Aktuálně se příliš nedaří ani Minnesotě, kterou Winnipeg vyzve. Wild prohráli čtyři utkání v řadě, těží však z toho, jak se jim dařilo v průběhu sezony. Minnesotě patří druhé místo Západní konference.

0:00 Chicago Blackhawks – Colorado Avalanche

Na Východě se odehraje duel New Jersey proti Columbusu, podobného ražení bude na Západě střet mezi Chicagem a Coloradem. Tam bude ale „tabulkový kontrast“ ještě o jednu příčku výraznější. Blackhawks jsou prvním týmem Západní konference, Colorada tím úplně posledním. Jestřábi mají v posledních týdnech úchvatnou formu. Z předešlých 19 utkání nevyhráli jen třikrát! Hokejisté Avalanche, kteří nejsou jen nejhorším celkem na Západě, ale suverénně i v celé NHL, na své poměry zažívali nyní docela podařené období. Z šesti předchozích zápasů vyhráli třikrát. 

0:30 Montreal Canadiens – Ottawa Senators

Ryze kanadský souboj! Jak Montreal, tak Ottawa pomalu ale jistě směřují do play off, ve kterém v minulé sezoně chyběly. Aktuálně jsou tabulkovými sousedy, Canadiens jsou s 88 body ve Východní konferenci pátí, Senators mají jen o dva body méně a jsou šestí. Oběma mužstvům se v poslední době docela dařilo. Montreal měl do 10. března na svém kontě šest výher za sebou. To samé se povedlo Ottawě, ta o svou sérii přišla o dva dny později. Habs však z následujících čtyř duelů dokázali alespoň dva vyhrát, to Sens od úspěšné šňůry příchuť výhry neokusili, padli třikrát za sebou.

0:30 Philadelphia Flyers – Carolina Hurricanes

Chytit se stébla naděje, to bude ve vzájemném utkání úkol pro Philadelphii i Carolinu. Oba celky mají totiž na svém kontě aktuálně 72 bodů, Carolina je v tabulce Východní konference jedenáctá, Philadelphia dvanáctá. Hurricanes navíc mají oproti Flyers výhodu jednoho zápasu k dobru. Na poslední postupovou pozici chybí oběma týmům sedm bodů. V posledních dnech mají o něco málo lepší formu hráči Caroliny, kteří v předešlých čtyřech utkáních slavili třikrát, to Philadelphia pouze jednou. 

2:30 Calgary Flames – Los Angeles Kings

Nedělní program uzavřou celky Calgary Flames a Los Angeles Kings. Domácí tým se parádní sérií, když dokázal vyhrát v deseti duelech za sebou, výrazně přiblížil účasti ve vyřazovacích bojích. Šňůru jim následně Boston sice přetrhl, zpět na vítěznou notu se ale Plameny naladily duelem proti Dallasu. To jejich soupeř z LA bude mít ještě co dělat, aby se v play off mohl ukázat. Králové se v posledních týdnech nepyšní zrovna vyrovnanými výsledky. na příčky divoké karty pak mají šestibodovou ztrátu. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.