bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jak by vypadalo kanadské béčko pro Světový pohár?

30. srpna 2016, 16:00

Tomáš Zatloukal

Známý novinář Mike Brophy z The Hockey News se ujal spekulativního úkolu, tolik zábavné a zároveň atraktivní disciplíny, a sestavil fiktivní kádr Kanady pro Světový pohár. Aniž by zahrnul kteréhokoliv z již nominovaných hokejistů, ať už z toho pravého výběru Javorového listu, případně ze severoamerické skvadry do třiadvaceti let, kde bude kolébku hokeje zastupovat třeba Nathan MacKinnon, Jonathan Drouin, Matt Murray, Mark Scheifele či Connor McDavid.

Jak Brophyho nominace kanadského béčka vypadá? Na soupisce najdeme mix talentu, zkušeností, přičemž respekt budí především fenomenální defenzíva.

Co tedy píše The Hockey News? Přečtěte si volný překlad komentářů k jednotlivým hráčům.

Brankáři:

Martin Jones, San Jose Sharks: V minulé sezóně se Žralokům osvědčil se jako schopná a solidní jednička. Skvěle tak navázal na své výkony z Los Angeles. Má 13 nul v 99 zápasech.

Marc-Andre Fleury, Pittsburgh Penguins: Ztratil své místo v kleci Tučňáků ve prospěch talentovaného mladíka Matta Murrayho, což ovšem neznamená, že je "Flower" nad odpis. V jednatřiceti letech toho má stále spoustu před sebou.

Devan Dubnyk, Minnesota Wild: Poté co tak trochu jako horký brambor přeskakoval po soupiskách klubů NHL, se stal mužem, kterým má značnou důvěru Divočiny. V obou sezónách v jejích barvách udržel alespoň pět nul.

Obránci:

P.K. Subban, Nashville Predators: Pokud Kanada nechce okázalého beka, já jej beru na palubu s bijícím srdcem. 

Kris Letang, Pittsburgh Penguins: I třetí nejproduktivnější obránce minulé sezóny (67 bodů) je vítanou posilou pro béčko Javorového listu.

Mark Giordano, Calgary Flames: Kapitán Plamenů byl mezi zadáky druhým nejlepším střelcem (21 gólů), šesté místo bral v tabulce produktivity za 56 bodů.To, že je zodpovědný v obranném pásmu, je poleva na dortu.

Brent Seabrook, Chicago Blackhawks: Málokdy lidé doceňují, že je jedním z nejlepších univerzálních beků v NHL.

Ryan Ellis, Nashville Predators: Hráč pro velké zápasy, který se uplatní na obou koncích kluziště. K takové kariéře jej předurčily fenomenální časy u juniorů.

Dion Phaneuf, Ottawa Senators: Ano, Dion Phaneuf!  Hodil by se do třetího obranného páru, kde by díky zkušenostem v pohodě přehrál slabší útočníky soupeře, a nevypadal by vyloženě mimo ani ve druhé přesilovkové formaci. 

Brian Campbell, Chicago Blackhawks: Tenhle veterán ještě nemá prázdnou nádrž. Natož pak na krátkodobý turnaj.

Útočníci:

Jarome Iginla, Colorado Avalanche: Každý tým potřebuje kapitána a Iginla, který stále má co nabídnout, je mým lídrem pro béčko kolébky hokeje.

Corey Perry, Anaheim Ducks: Nemohu přijít na to, proč není v původním výběru, já ho v tom svém pochopitelně s nadšením vítám.

Brendan Gallagher, Montreal Canadiens: To on je naší odpovědí na Brada Marchanda z Armstrongovy nominace. Energický, všehoschopný forvard s nakažlivým nasazením.

Taylor Hall, New Jersey Devils: Ten, který přebýval Olejářům. Hall je vysoce nadaný a hlavně silně motivovaný hráč. Je odhodlán svému bývalému týmu dokázat, že udělal obrovskou chybu, když se jej zbavil.

Jason Spezza, Dallas Stars: Spezza je špičkový druhý centr, který je málokdy oceňován za to, jak moc se zlepšil směrem dozadu. Přidaná hodnota? Zpravidla se mu daří na buly.

Wayne Simmonds, Philadelphia Flyers: V NHL najdete jen málo hokejistů, proti kterým se hraje tak těžko.

Max Domi, Arizona Coyotes: Jeho zápal, rychlost a produktivita jsou velmi cenné komodity. A to nemluvě o vůdčích kvalitách mladého útočníka. 

Brayden Schenn, Philadelphia Flyers: Dotěrné a otravné levé křídlo se skvěle hodí do třetí, případně čtvrté formace. Navíc, pokud by byla potřeba, může zaskočit i v lepších řadách. 

Jeff Skinner, Carolina Hurricanes: Odehrál za Hurikány kompletní sezónu a loni vedl jejich kanadském bodování. Jakmile má puk, vždycky je útočnou hrozbou.

Justin Williams, Washington Capitals: Když je ve hře vše, je právě Williams tím hokejistou, který dokáže rozhodnout. Je zkrátka rozdílovým mužem.

Tyler Toffoli, Los Angeles Kings: Čtyřiadvacetiletý útočník se může pochlubit stále stoupající výkonnostní křivkou a jeho význam pro Krále stále stoupá.  Postupně za poslední tři roky dal 12,23 a 33 gólů.

Jordan Staal, Carolina Hurricanes: Staal je užitečný při bránění přesilovek soupeře, navíc jeho ofenzivní kvality stále zůstávají lákavé.

Patrick Sharp, Dallas Stars: Zkušený levý křídelník plní u Hvězd spíše sekundární roli, ale i ve 34 letech je stále schopný rozsvěcet červené světlo, když se to po něm žádá.

Kouč:

Mike Keenan. Na krátkém turnaji musí být kouč schopný rychle získat pozornost hráčů a donutit je táhnout za jeden provaz. "Iron Mike" je přesně tím pravým mužem pro takový úkol. A ne, nemyslím si, že by s narůstajícím věkem nějak vyměkl. Když jde o všechno, Keenan úřaduje svou železnou pěstí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.