bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jak jinak. Boston a Toronto si znovu zahrají sedmý zápas

22. dubna 2019, 12:30

Šimon Rogner

Tohle snad ani nemohlo dopadnout jinak. Třetí vzájemnou sérii v play off – čímž se stávají třetí trojicí týmů v ligové historii, která to dokázala – mezi Bostonem a Torontem rozsekne sedmý zápas. Maple Leafs se přitom obávanému rozhodujícímu utkání mohli vyhnout, jenže v šestém duelu prohráli na domácím ledě 2:4. Dvěma góly a asistencí se o vítězství Medvědů postaral Brad Marchand.

Je to snad osud, nebo jsou duely Bruins a Maple Leafs vždy tak vyrovnané a vyhrocené, že je musí rozseknout sedmé utkání? Ať už je odpověď jakákoli, po sedmých duelech v roce 2013 a 2018 čeká oba dva týmy stejný souboj i tentokrát. A znovu v Bostonu.

Fanouškům Maple Leafs netřeba připomínat, jak dopadly ty minulé. Před šesti lety vedli Leafs ještě 11 minut před koncem 4:1, ale nechali si dát góly 82 a 50 sekund před koncem, a nakonec prohráli brankou Patrice Bergerona v prodloužení. Loni zase do třetí třetiny vstupovali s vedením 4:3, Boston však vstřelil čtyři góly a zvítězil 7:4.

Proto bylo před šestým utkáním v Kanadě jasné, že domácí budou chtít sérii ukončit. A za svým cílem vykročili výborně. Hned od úvodních minut si vytvořili celou řadu šancí a v polovině první třetiny jednu z nich proměnil střelou od modré obránce Morgan Rielly. Pak se však slova ujali Bruins – konkrétně jejich první přesilovková formace.

Brad Marchand střelou hned po vhazování a Torey Krug dorážkou po odrazu Pastrňákovy střely poslali hosty do vedení. Ve druhé třetině už svěřenci Bruce Cassidyho dominovali a prvního gólu v sérii si po narážečce s Davidem Krejčím (asistoval i Pastrňák) dočkal Jake DeBrusk. Toronto ve třetí třetině zase trochu zabralo a v páté minutě snížil Auston Matthews, ovšem další šance neproměnilo a dvě minuty před koncem pečetil vítězství do prázdné branky Marchand.

„Když vám hrozí konec sezóny, musíte hrát tvrdě a nechat tam všechno,“ popisuje dvougólový střelec Bruins. „Někdy se vám to odrazí, někdy ne. Naštěstí nám se dnes puky odrážely. I tak ale pořád bojujeme o záchranu sezóny. Nevíme, jak skončí příští zápas, ale užijeme si ho.“

„Pro mě je to nejlepší zápas, který jsme zatím odehráli. Věděli jsme, že se budeme muset zlepšit. Dneska jsme hráli, jak jsme chtěli. Chtěli jsme, aby obránci hráli agresivně a snažili se držet puky v útočném pásmu. Lépe jsme atakovali jejich branku, celkově jsme hráli více v souladu s naší identitou. Samozřejmě že jsme hráli o všechno, ale přesně o tom jsme mluvili v sobotu – že se budeme snažit předvést naši nejlepší hru,“ je se svými svěřenci spokojen trenér Bruins Cassidy.

Fanoušci Leafs se už připravují na další zklamání ze sedmého zápasu. Nebo ne?

„Myslím, že jsme byli opravdu připravení, vlétli jsme na ně. Ale jakmile jsme museli překonat trochu nepřízně osudu a oni dali dva góly, už jsme se nedokázali vrátit. Nevím, jestli to bylo kvůli emocím, ale nedokázali jsme se vrátit k naší hře. Ale říci, že jsme nebyli připravení, je naprosto špatně,“ odpovídal na otázky novinářů šéf střídačky Leafs Mike Babcock.

„Začali na nás dobře, ale myslím, že jsme se jim vyrovnali. Pak samozřejmě dali dva góly v přesilovkách, což jsme nechtěli. Je důležité, abychom pořešili to oslabení,“ ví Morgan Rielly, který byl s šesti střelami na branku nejaktivnějším hráčem domácích. Leafs neubránili ani jednu ze dvou přesilovek a celkem v sérii inkasovali ze 16 příležitostí sedmkrát (56,3 %).

„Víte co, je to těžká prohra. Chtěli jsme to dnes uzavřít na domácím ledě. Nedokázali jsme to. Teď se dáme jako tým dohromady, posuneme se dál a poučíme se z našich chyb. Prvních pět nebo šest minut od nás bylo dobrých, ale je pak nakopla přesilovka a na to jsme tak nějak neměli odpověď. Za pár dní budeme v Bostonu připraveni,“ slibuje Auston Matthews, s pěti brankami nejlepší střelec série.

Sedmé utkání v TD Garden je na programu v noci z úterý na středu. Je zajímavé připomenout, že Toronto naposledy vyhrálo sérii v play off v roce 2004. Žádný z týmů pak v té letošní nezvítězil ve dvou utkáních v řadě. Bude tento trend pokračovat i nadále?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.