bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jak Ovečkin zachránil bezdomovce před zimou. Vůbec to nechápal, řekl Rus

30. října 2017, 11:17

David Baláš

Někdy se o něm říká, že je sólista. Že víc myslí na sebe než na ostatní. Spoluhráči však Alexandra Ovečkina vnímají zcela opačně a vychvalují jeho povahu. Ruský kanonýr nyní předvedl další nezištné gesto bez pozornosti kamer, a podpořil tak jejich slova.

Washington byl zrovna v Edmontonu, kde měl odehrát zápas proti tamním Olejářům, když si Ovečkin s dalšími krajany Jevgenijem Kuzněcovem a Dmitrijem Orlovem vyrazil na nákupy oblečení.

Vtom uviděl kousek opodál muže, který byl v chladném kanadském městě bez trička. Ovečkin neváhal, vpadl do obchodu a bezdomovci koupil svetr, kabát a zimní čepici.

„Podíval se na mě a nechápavě se zeptal: ‚Myslíš to vážně?‘ Byl z toho trochu v šoku. Nemyslím si ale, že věděl, kdo jsem,“ líčil Ovečkin situaci.

Nebyl to však dvaatřicetiletý střelec, který by s historkou přišel mezi novináře. Nebyli to ani jeho spoluhráči. O víkendu totiž na sociálních sítích kolovali zvěsti o Ovečkinově počinu. Několik svědků popisovalo scénu, která se jim nabídla k vidění.

„O nic ale nešlo. Prostě jsem to udělal bez přemýšlení. Myslím, že každý by měl občas něco takového udělat, když vidí ostatní v nesnázích,“ nechtěl Ovečkin přisuzovat svému gestu důležitost.

To útočník Capitals Tom Wilson byl o něco sdílnější. „Mnohdy se o něm někteří lidé vyjadřují nelichotivě, ale Alex si z toho nic nedělá. Nezabývá se tím, co si o něm ostatní myslí. Není to chlap, který by tomu muži pomohl proto, aby na sebe upoutal pozornost. Udělal to, protože mu to přišlo jako správná věc,“ zhodnotil.

Na něj navázal také kouč Washingtonu Barry Trotz. „Obecně se dá říct, že v hokeji najdete spoustu skvělých lidí s dobrým charakterem. Saša je jedním z nich. Když může, tak rád pomůže,“ nechal se slyšet.

Ovečkinovi to letos zatím vychází také na ledě. Ve dvanácti zápasech nastřílel deset branek a zaostává pouze za Nikitou Kučerovem, který má na kontě dvanáct tref.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.