bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jak Ward vyslyšel výzvu a dotkl se hokejového nebe

31. srpna 2019, 14:30

Tomáš Zatloukal

To gesto je v posledních letech trendy. Na den se hráč spojí s osudovým klubem, aby mohl ukončit kariéru v jeho barvách. Stačí si vybavit Mikea Modana, jehož podepsali Dallas Stars. Tou samou cestou se s NHL rozloučil Cam Ward.

První kolo Stanley Cupu. Carolina vyzbrojená věhlasnými jmény prohrává 0:1 na zápasy s Montrealem.

Druhý mač se navíc rychle nevyvíjí pro Hurikány dobře. S Canadiens ztrácejí 0:3.

Padá klíčový verdikt. Švýcara Martina Gerbera střídá mezi třemi tyčemi Cam Ward. Ne, dvacetiletý nováček už vývoj zápasu nezvrátí, nicméně si sebevědomým výkonem řekne o další šanci.

A od Raye Whitneyho, jednoho z lídrů favorizovaného mančaftu, dostává výzvu: "Teď máš příležitost předvést něco nezapomenutelného." Leckomu by se rozklepala kolena, ale talentovaný Kanaďan v dalším průběhu série své brankoviště zabetonuje.

Přesně takhle odstartovala v roce 2006 úchvatná jízda, jež zajistila Wardovi u fanoušků Canes nesmrtelnost.

Brilantní hrou dotáhl Carolinu k historicky prvnímu (a dosud poslednímu) Stanley Cupu a sám získal Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího muže vyřazovacích bojů.

"Bez něj bychom nikdy na pohár nedosáhli," má jasno Whitney. 

Ward se později stal klubovou ikonou, v dresu s okem hurikánu odchytal téměř celou kariéru, až loni si plácl s chicagskými Blackhawks a z jeho masky zmizel kapitán Černovous.

Wardovi patří řada rekordů Canes a jistě se dočká nejvyšší pocty v podobě vyřazení dresu.

Jeho třicítka bude dělat společnost numerům dalších carolinských legend Rona Francise, Roda Brind'Amoura či Glena Wesleyho. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.