bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jako Tavares? Islanders se nedaří uzavřít novou dohodu s kapitánem Andersem Lee

23. června 2019, 17:00

Jiří Sameš

Minulé léto New York Islanders ztratili svého bývalého vůdce, útočníka Johna Tavarese, letos se jim nedaří uzavřít novou smlouvu se současným kapitánem, útočníkem Andersem Lee. Ten, počínaje dnešním dnem, neděle 23. června, může začít vyjednávat s ostatními kluby.

„Rozhodně se nejedná o úmysl," řekl v sobotu Anders Lee.

„Vyjednávání s ostatními týmy nebylo v plánu, avšak nyní jsme do této fáze dospěli. Myslím, že je to jen součástí procesu," pokračoval k záležitosti.

Lee se 1. července může stát neomezeně volným hráčem. Vyprší mu čtyřletý kontrakt na celkem 15 milionů dolarů, jenž s Islanders podepsal 30. června roku 2015.

„Nemyslel jsem si, že se dostaneme až k tomuhle bodu. Určitě si to neužívám, ale takhle se teď prostě věci mají," zmínil Lee.

„Chceme se ujistit, že je všechno v pořádku, pro obě strany. Doufám, že se podaří dohodu uzavřít. Pracujeme na tom," poznamenal dále.

Agent osmadvacetiletého Američana Neil Sheehy v průběhu právě uplynulé sezony několikrát navštívil tréninkovou halu Ostrovanů, aby vedl jednání s generálním manažerem mužstva Louem Lamorielloem.

Oba se potkali také v sobotu, ve Vancouveru, během druhého dne Vstupního draftu NHL 2019. Nová smlouva však nebyla doposud podepsána.

„Lou to vystihl nejlépe, když řekl, že pokud máte k dispozici čas, musíte ho využít. Není to jednoduché. Pracuje se ale na tom," ujistil znovu Lee.

Hokejista, narozený v Edině, město poblíž Minneapolis, v sezoně 2018-2019 v 82 zápasech vstřelil 28 gólů a zapsal celkem 51 kanadských bodů.

V následném play-off v osmi utkáních vsítil jeden gól a zaznamenal celkem čtyři kanadské body.

„Uděláme všechno proto, abychom ho udrželi," sdělil ve čtvrtek Lamoriello.

Kapitánem Isles byl Lee jmenován až v ranních hodinách dne, kdy pro tým z Long Islandu začínala sezona. Johna Tavarese přitom nahradil na jedničku.

„Anders je hokejistou, který pro mužstvo odvede vždy maximum," ocenil svého spoluhráče obránce Thomas Hickey.

„Letos plnil poprvé funkci kapitána a já si myslím, že byl výborný. Nedovolil, aby jeho emoce ovlivňovaly ostatní kluky. Nebyla na něm znát žádná nervozita," pokračoval na jeho adresu.

„Jsem si jistý, že chce zůstat. Držím mu palce. Je velmi dobrým člověkem, máme skvělou organizaci. Doufejme, že se všechno povede," doplnil ještě.

Lee do 1. července může s Islanders uzavřít smlouvu klidně až na osm let. Pokud se ale rozhodne podepsat jako volný hráč s jiným týmem, bude jeho kontrakt maximálně sedmiletý.

„Jedná se o velmi důležité rozhodnutí, nelze jej brát na lehkou váhu. Snad se všechno podaří a bude hotovo," uzavřel Lee.

Ostrovany byl draftován v roce 2009 v šestém kole, jako celkově 151. v pořadí. V National Hockey League za sedm sezon zvládl odehrát 425 zápasů, v nichž vstřelil 152 gólů a připsal si celkem 258 kanadských bodů.

Za ročník 2018-2019 se hokejisté New Yorku umístili v tabulce Východní konference na čtvrtém místě se ziskem 103 bodů. 

V prvním kole play-off smetli Pittsburgh Penguins 4:0 na zápasy, ve druhé rundě ovšem stejným výsledkem nestačili na Carolinu Hurricanes.

Z potenciálních klíčových volných hráčů už Isles mimochodem dokázali podepsat útočníky Jordana Eberleho (na pět let, celkem 27.5 milionů dolarů), Brocka Nelsona (na šest let, celkem 36 milionů dolarů).

Kromě Leea se musí soustředit ještě také na brankáře Robina Lehnera.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.