bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jakupov často v roli diváka. V St. Louis ale jeho příchodu nelitují

2. prosince 2016, 17:00

David Jahoda

Když těsně před startem nového ročníku opustil Edmonton a zamířil do St. Louis, těšil se na restart své kariéry, po kterém už dlouho nedočkavě dychtil. Ruský útočník Nail Jakupov si však angažmá u Bluesmanů zřejmě představoval trochu jinak. Po slibném začátku vysedává na tribuně a týmu se bez něj daří. Generální manažer Doug Armstrong však jeho příchodu vůbec nelituje, ba naopak, má ve třiadvacetiletém hokejistovi velkou důvěru.

Jakupovův start v St. Louis nebyl vůbec špatný. Během prvních šesti duelů zaznamenal čtyři body, z toho se jednou dokonce trefil do sítě Edmontonu, proti němuž hrál poprvé od výměny. Jenže pak se týmu i s ním v sestavě přestalo dařit, Jakupov se rázem ocitl ve čtvrté lajně a jeho průměrný čas na ledě většinou nepřesahoval deset minut. Jakoby to byla předzvěst toho, co přijde poté. 

Z posledních třinácti zápasů se Jakupov objevil v sestavě pouze pětkrát, ostatní utkání musel sledovat z tribuny jako zdravý náhradník. Zlom v situaci, kdy ruský útočník začal více času trávit více času ve VIP boxu, než na ledě, přišel na přelomu října a listopadu, kdy Blues i s ním v sestavě prohráli čtyři z pěti zápasů. Pokud se domníváte, že v St. Louis nad Jakupovem už tak brzy zlomili hůl, jste na omylu. „Mám v Nailovi velkou důvěru. Věřím, že zatne zuby, bude i nadále makat a až dostane příležitost, maximálně z toho vytěží,“ nechal se pro St. Louis Post-Dispatch slyšet generální manažer Blues Doug Armstrong. „Musíme se na to dívat z týmového pohledu, ne z pohledu každého hráče, a našemu týmu se nyní daří dobře. On je součástí týmu,“ doplnil Armstrong.

Ano, Bluesmanům se opravdu vede dobře. Vyhráli sedm z posledních osmi duelů, v Západní konferenci jim patří druhá příčka, v měřítku celé soutěže jsou na čtvrté pozici. Nail Jakupov figuroval v sestavě během tohoto období jen třikrát, dvakrát byl u výhry (proti San Jose a Bostonu), pak u jediné porážky s Washingtonem. 

Jakupov musí dál makat, Armstrong vyzdvihuje Jaškina

I přesto, že Jakupov v prvních 16 zápasech za St. Louis zaznamenal jen pět bodů (2+3), výměny s Oilers Armstrong nelituje. „Cítili jsme to tak, že ten risk za to stojí. Vzdali jsme se volby ve třetím kole draftu (plus mladého útočníka Zacha Pochira) a získali Naila. Upřímně musím říct, že třeba Dmitrij Jaškin hraje momentálně skvělý hokej, díky čemuž pro sebe získal čas na ledě. To je přirozenost soutěžení. Snažíte se makat a najít cestu, jak uspět, a dělají to i ostatní kluci,“ uzavřel Doug Armstrong.

Najde Jakupov cestu, jak se natrvalo prosadit v sestavě Blues, nebo jeho kariéra v NHL bude nadále upadat?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.