bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jakým směrem se vydá Buffalo? Eichela Šavle chtějí udržet, nad Reinhartem visí otazník

13. července 2017, 15:00

David Motloch

Šavle z hlediska klubové historie poslední roky nezažívají zrovna hokejové žně. Sabres chybí jasný směr, identita, ale především kvalita. Stavět se má od základu, avšak i v Buffalu úřadují hráči, které stojí za to si pohlídat. Řeč je o Jacku Eichelovi a Samu Reinhartovi. Ačkoliv to GM Sabres Jason Botterill ví, existuje možnost, že se po příštím létě věhlasná dvojice rozpadne. Realita nebo sci-fi?

Sabres již několik sezón marně vyhlíží pozice pro play-off, hráči Buffala si spíše více „oblíbili” samotný suterén NHL. Určitá přestavba mužstva se tak jeví jako neodkladný proces. Jenže i u Šavlí se ještě najdou jiskřičky naděje, okolo kterých se budoucí silný tým dá vybudovat. Řeč není o nikom jiném, než o Jacku Eichelovi.

Talentovaný útočník má v NHL odkroužené již dvě kompletní sezóny a svými výkony si říká o megasmlouvu. Ve 142 zápasech si připsal dohromady 113 bodů (z toho 48 branek) a ve spíše podprůměrném kádru Šavlí patřil mezi největší hvězdy. „Naše diskuze s Jackem dopadly velice dobře. Budeme v tom pokračovat i v průběhu léta a uvidíme, zda-li najdeme společnou shodu. Z našeho pohledu chceme dotáhnout podpis smlouvy do konce. Co jsme slyšeli od Jacka a jeho agenta, vidí to podobně,” oznámil veřejnosti manažer Buffala Jason Botterill.

Smlouva hodná Connora McDavida?

Teprve dvacetiletý rodák z amerického Chelmsfordu by se měl stát očekávanou tváří klubu. Právě proto zástupci klubu ze státu New York chtějí s Eichelem uzavřít kontrakt již toto léto. Teoreticky mají čas až do toho příštího, kdy celkové dvojce draftu z roku 2015 vyprší tříletý nováčkovský kontrakt. Podle dostupných informací čeká Eichela podobná smlouva, jakou nedávno podepsal Connor McDavid z Edmontonu. Délka by měla odpovídat maximální výši (osm let), částka by se více či méně měla blížit stamilionové hranici.

Ačkoliv smlouva Eichela se rovná téměř sázce na jistotu, podobné tvrzení nelze použít u případu Sama Reinharta. Podpis smlouvy s kanadským útočníkem zatím není na pořadu dne. Přesněji řečeno, Botterill hodlá s vyjednáváním počkat až po skončení nadcházející sezóny NHL. „Jsme ze Sama nadšení, ale nemyslím si, že se nové smlouvy toto léto dočká. Máme ho podepsaného ještě na příští rok, a tak uvidíme, jak se věci vyvinou,” dodal Botterill.

Prokáže Reinhart naplno svůj potenciál?

Opatrnost manažera Sabres vyplývá ze statistik. Ne snad, že by rodák z Vancouveru výkonnostně nějak zaostával, avšak od celkové dvojky draftu z roku 2014 se přeci jen očekávalo trochu více. Reinhart si v průběhu dvou kompletně odehraných sezón připsal 90 bodů (z toho 40 branek). Botterill si chce ještě rok počkat a přesvědčit se, že jej investice do dalšího talentovaného hráče nebude bolet.

Pokud Reinhart vyloženě nepropadne, nový kontrakt s Buffalem bude velmi reálný. Spíše se tak bude jednat o cenu, kterou si kanadský hokejista svými výkony vyslouží. Tak či onak, okolo podobných dvojic vyrostla za poslední dekádu řada opravdu nebezpečných a vítězných týmů. Například takový Patrick Kane a Jonathan Toews (Chicago), Sidney Crosby a Jevgenij Malkin (Pittsburgh), Corey Perry a Ryan Getzlaf (Anaheim). Tak proč ne Jack Eichel a Sam Reinhart v Buffalu? 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.