bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

James Neal přicestoval do Nashvillu. Od Roye čekám velké věci, řekl o novém spoluhráči

6. září 2014, 23:30

Jan Šlapáček

Jamese Neala potkala před pár měsíci druhá výměna v kariéře a z Pittsburghu odešel do Nashvillu. S blížícím se kempem už také do města country zamířil a seznamuje se se svými novými spoluhráči.

Jednoho z nich už ale moc dobře zná. Se středním útočníkem Derekem Royem totiž strávil část léta. „Derek s námi letos trénoval a vypadal v opravdu skvělé kondici. Byl jsem s ním každý den, v tělocvičně i na ledě předváděl velké věci. Myslím, že od něj můžeme v letošní sezoně očekávat mnoho,“ nešetřil Neal chválou pro nového kolegu.

Roy totiž v rámci letní přípravy využil služeb Garyho Robertse, bývalého útočníka, který nyní pomáhá aktivním hráčům s přípravou na sezonu. Neal je věrným zákazníkem muže se zkušenostmi z jedenadvaceti sezon v NHL, trénuje s ním již od svých patnácti let. „Vždy se snažím zesílit a zapracovat na rychlosti,“ prozradil sedmadvacetiletý rodák z ontarijského Whitby. „Hokej je velmi rychlá hra. Jsem ve věku, kdy musím podstoupit náročný trénink, aby mi tělo dovolilo hrát co nejdéle.“

Další věcí, kterou mají oba společnou, je příchod do Nashvillu před letošní sezonou. Vcelku pravděpodobně se jeví i jejich spojení v jedné formaci. Trenér Peter Laviolette, také nováček v týmu, chce za jejich pomoci přisvojit Predators ofenzivní způsob hokeje.

„Je to ideální načasování. Tým se změnil, je mnohem ofenzivnější. A přesně to vyhovuje mé hře. Řekl bych, že perfektně zapadnu. Stojí přede mnou velká výzva,“ řekl ke změně Neal. Ten se těší pověsti skvělého kanonýra. V NHL zatím nastřílel ve 413 zápasech 161 branek. U Penguins těžil Neal ze spolupráce s Jevgenijem Malkinem, s nímž nejčastěji sdílel čas na ledě.

Pokud ho v jedné formaci skutečně doplní jednatřicetiletý Roy, existuje potenciál fungující spolupráce. Rodák z Ottawy se totiž celou svou kariéru profiluje spíše jakožto tvůrce hry. Ovšem poslední čtyři roky ho pronásledují zranění. I kvůli nim již není hráčem z ročníku 2007/08, kdy nasbíral 81 kanadských bodů. Nyní před ním leží možná ještě větší výzva než před jeho mladším spoluhráčem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.