bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jamie Benn podstoupil operaci a hlásí: Chci stihnout Světový pohár!

1. srpna 2016, 13:00

Michal Belšán

Hvězdný útočník z kádru Hvězd. Kapitán Dallasu Jamie Benn byl vybrán do národního týmu Kanady pro Světový pohár, v polovině července ale musel na operaci. Trápilo ho svalové zranění, které si přivodil během letní přípravy. Doktor Bill Meyers ho ve Philadelphii odoperoval přesně podle plánu, ale pak dorazila nepříjemná zpráva: Bennův start na velmi očekávané mezinárodní akci není jistý.

„V přípravě se ale zaměřuji hlavně na to, abych Světový pohár stihl. Uvidíme, jak to dopadne,“ přiznává útočník, který by měl hrát v kanadském celku jednu z klíčových rolí. Operaci podstoupil i vloni v květnu, tehdy se zotavoval delší dobu, ale všechny zápasy v základní části 2015/2016 stihl. „Předpokládám, že teď to bude ještě rychlejší rehabilitace,“ doufá Benn.

Svůj návrat na led očekává v tomto týdnu. Pokud tedy vše půjde dobře. Turnaj začíná 17. září, tudíž vyhlídky jsou velice pozitivní. „Cítím se dobře. Opravu je to lepší než minulé léto. Nejtěžší úkol je ale nic neuspěchat, musím se držet mého rehabilitačního programu,“ ví útočník, který v uplynulé sezoně nasbíral 89 bodů.

Ve třinácti utkáních play-off měl za Stars celkem patnáct bodů. Jeho tým vyhrál Centrální divizi se ziskem 109 bodů, v druhém kole play-off mu však vystavili stopku Bluesmani ze St. Louis. Výkony Jamieho Benna však nadále byly perfektní, hlavně díky tomu skončil třetí v hlasování o vítěze Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče ligy.

Během posledních dvou týdnů se rodák z Victorie v Britské Kolumbii nudil. „Nesměl jsem toho moc dělat, musel jsem totiž odpočívat,“ říká Benn. „Občas jsem si zacvičil, abych urychlil léčbu. Tento týden to však bude o něco lepší, předpokládám, že to budu moci trochu oživit a na jeho konci jít na led,“ vyslovuje přání.

16. července podepsal Jamie Benn s Dallasem nový osmiletý kontrakt. Poslední čtyři sezony v týmu působil jako kapitán a jasně deklaroval, že nikdy nepřemýšlel o odchodu z týmu. „Zamiloval jsem si to tu. Skvěle si rozumím s generálním manažerem Jimem Nillem a se všemi trenéry. Věřím, že uděláme něco výjimečného. Nill je chytrý muž a neuvěřitelně skvělý člověk. Máme stejné cíle a já bych je chtěl uskutečnit jako hráč Dallas Stars,“ maže veškeré spekulace o tom, že by z Dallasu chtěl někdy odejít.

Jeden z nejdražších hokejistů celé soutěže prozradil, o jakém cíli mluvil: Chce zopakovat triumf Stars z roku 1999 a vyhrát Stanleyův pohár. „A také chci být tím nejlepším hráčem pro tento klub. Dělám vše pro splnění těchto cílů,“ říká jasně. „Jim Nill tým za poslední tři roky poměrně obměnil a věřím, že jen k dobrému. Navíc jsem rád, že toho mohu být součástí,“ uzavírá sedmadvacetiletý forvard.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.