bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Je frustrující skončit každý rok bez play-off, přiznává Eric Staal. U Hurikánů však chce zůstat

20. listopadu 2015, 12:15

David Baláš

Fanoušci Caroliny mohou zůstat v klidu. Největší hvězda jejich oblíbeného týmu Eric Staal chce zůstat u Hurikánů i v příští sezóně. Dvojka draftu 2003 a v současné době nejproduktivnější hráč mužstva však také uvedl, že k žádné nabídce ze strany generálního manažera Rona Francise ještě nedošlo.

Staal, jenž dovedl v roce 2006 hned ve své druhé sezóně v lize Carolinu k prvnímu Stanley Cupu v historii, se vyslovil, že chce zůstat i nadále věrný jedinému zaměstnavateli. „Rád bych u týmu zůstal, ale upřímně, zatím jsem o možnostech nepřemýšlel. Samozřejmě existuje spousta faktorů, ke kterým bude potřeba přihlédnout,“ řekl pro Hockey Central.

Jedním z důvodů, proč by člen Triple Gold Clubu, který sdružuje vítěze Stanley Cupu, olympijských her a mistrovství světa, mohl opustit tým z Raleigh, je nepochybně skutečnost, že se Hurricanes do play-off nepodívali již dlouhých šest let. Sám Staal připustil, že není jednoduché se s tím vypořádat. „Nebudu lhát, když řeknu, že to bylo občas frustrující. Hrajete hokej proto, abyste se dostali do vyřazovacích bojů a zvedli nad hlavu Pohár. Já jsem ten pocit zažil hned na začátku kariéry, ale od té doby jsem neměl příliš možností zopakovat si to. Opravdu není snadné každý rok zažívat zklamání,“ přiznal.

A Carolině ujíždí postupový vlak i v tomto ročníku… Se 14 body je společně s Columbusem nejhorším celkem Východu.

Na úvahy je ještě brzy

Kanadskému jedenatřicátníkovi končí po této sezóně smlouva, podle níž bere 8,25 miliónů dolarů za rok.  Ač se to zdá nepravděpodobné, vyloučená není ani možnost výměny do jiného celku. Podle serveru war-on-ice.com Staal nemá ve smlouvě zahrnutou no-trade klauzuli, která by vedení klubu znemožnila hráče poslat pryč bez jeho souhlasu.

„Ron se mnou ještě nemluvil ani o nové smlouvě ani o tom, zda bych chtěl jít jinam. Očekávám, že by se tak mohlo stát v příštích dvou měsících. V lize je spousta dalších hráčů, kteří jsou ve stejné situaci jako já,“ zmínil Staal a dodal, že se věci vyřeší „tak nějak samy“. „Ať se stane cokoliv, budu se dál snažit hrát dobrý hokej, na tom se nic nemění.“

V loňském ročníku zaznamenal muž s kapitánským céčkem na hrudi (pomineme-li nováčkovskou sezónu a výluku z před tří let) zatím nejchudší bodový příspěvek do tabulky produktivity, když v 77 zápasech nasbíral na jeho poměry slabých 54 bodů. Letos si zatím připsal bilanci 4+8 z osmnácti startů.

Zapomenout se nedá ani na další podstatný faktor, kvůli němuž se Staalovi organizaci Caroliny nechce opouštět – v mužstvu nastupuje společně se svým bratrem Jordanem. Skoro se ovšem zdá, že pokud Eric Staal touží připomenout si, jaké to je hrát hokej v play-off, v dresu Hurricanes se toho jen tak nedočká. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.