bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Je na něj spolehnutí. Takhle se Habs dívají na Plekance

16. června 2015, 12:30

David Zlomek

Tomáš Plekanec je v Montrealu velice váženým a ceněným hokejistou. V organizaci, jako je ta montrealská, dostal na dres áčko, které nejen značí to, že je zástupcem kapitána, ale také to, že patří mezi ty ústřední postavy týmu. S P. K. Subbanem byl s šedesáti body druhým nejproduktivnějším hráčem týmu. V diskuzi například píše fanoušek Stephen Haladay, že jednoho dne bude možná mít na dresu Pleky to posvátné céčko. Uvidíme.

Carey Price si svými letošními výkony vybojoval místo mezi velikány celé organizace. Řekl by to málokdo, ale to samé dokázal i Tomáš Plekanec. Ten zažil nejúspěšnější sezonu z individuálního hlediska od ročníku 2009/10, jelikož si letos připsal šedesát bodů (26+34). Navíc se mu už posedmé v NHL podařilo dát více než dvacet branek. Tím se přiblížil k nejlepším střelcům organizace, kterým se povedlo překonat hranici dvaceti branek několikrát. Pouze deset hráčů v historii Canadiens pálilo více konzistentně než Pleky. Byl to například Maurice Richard (14 sezon), Jean Beliveau (13) nebo Guy Lafleur (13).

Pokud jde o jeho stabilní gólové přírůstky, Plekanec trvá na tom, že za tím nestojí žádná kouzla nebo tajemství. „Jenom se snažím dělat svou práci. Ať dostanu jakýkoliv úkol, snažím se ho splnit a navíc být hrozivý v útoku. Zatím to funguje. Dřív jsem ani nesnil, že budu součástí Canadiens tak dlouho, že budu součástí tohoto týmu po celou kariéru. Ani o tom, že budu na tom seznamu dvaceti gólových střelců, ale mým cílem není dát každou sezonu dvacet gólů, mým cílem je vyhrát Pohár,“ mluvil týmově Plekanec.

Co není překvapivé, Plekanec nemá zájem měnit do velké míry svou mimosezonní tréninkovou rutinu. Toto léto už udělal jednu významnou změnu. „Dělám v tréninku stejné věci jako vždy, možná něco změním tu a tam, ale největší změna je ta, že na léto zůstávám v Montrealu. Trénuju s Pierrem Allardem (kondiční a silový trenér Habs – pozn. red.) v našem tréninkovém středisku v Brossardu, což je perfektní,“ oceňuje. „Když jsem tam, tak je tam vše, co potřebuji. Když jsem pracoval v Česku, postup je jiný a musíte ho upravit, takže tady je to pro mě nejlepší. Pak se vrátím domů, kde budu bruslit s Kladnem, což je pro mě nejlepší, co se týče tréninku na ledě,“ řekl borec, jenž se blíží k pětistovce zápasům v NHL.

V týmu Canadiens nebyl nikdo jiný lepší na vhazování než on. Sedmý rok po sobě. Plekanec se ale soustředí na tým. „Pro mě je to o Poháru. Nejsem velkým fanouškem řečí, že někdo je tým pro základní část, druhý pro play-off. V play-off můžete být skvělým týmem, ale musíte se tam dostat. V tom jsme dobří. Mockrát se nestalo, že bychom se tam nedostali, tedy aspoň co jsem tu já. Ale rozhodně se chci dostat do finále, abychom mohli dosáhnout toho největšího cíle. Je to vážně těžké a musí se sejít všechny věci dohromady ve správný čas. To se letos nestalo,“ litoval.

Do příští sezony půjde s tím, že se jedná o jeho poslední rok v šestiletém kontraktu, který podepsal v roce 2010. Plekanec se nestydí hovořit o tom, jak příjemně mu je v jediném klubu, ve kterém kdy v NHL byl. „Miluju Montreal. Vždycky říkám, že Montreal je můj druhý domov. Usadil jsem se tu, jsem tu šťastný a na městě mám rád spoustu věcí,“ rozplýval se nad druhým největším kanadským městem na oficiálním webu Canadiens.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.