bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Je pozitivní a stále se směje, hodnotí McDavid návrat Puljujärviho. S kým bude Fin hrát?

10. ledna 2021, 14:32

Martin Schwarz

Až Edmonton Oilers za několik dní rozjedou sezonu 2020/2021, na ledě se s nimi po delší odmlce objeví také útočník Jesse Puljujärvi. Mladý Fin dostává druhou šanci ukázat, že do nejlepší ligy světa patří a že bude pro svůj tým oporou. Přestože v roce 2019 klub neopustil zrovna radostně, spoluhráči jej přivítali zpět se slovy chvály.

 „Jesse je důležitou součástí mančaftu. Pokud bude dělat takové pokroky, jaké se od něj očekávají, celý tým Oilers z toho hodně vytěží,“ řekl novinářům z nhl.com kapitán Edmontonu a hvězda ligy Connor McDavid. 

Jak známo, dvaadvacetiletý forvard v říjnu s kanadskou organizací podepsal po dlouhém vyčkávání kontrakt na dva roky. Původně sice žádal výměnu do jiné organizace (a kvůli jejímu neuskutečnění odešel zpátky domů do Finska), ale obě strany barikády nakonec našly řeč a fanoušci Olejářů čekají, jak si čtyřka draftu 2016 povede.

Připomeňme, že Puljujärvi během ročníku 2019/2020 posbíral ve finské nejvyšší soutěž za 56 zápasů 53 kanadských bodů (24+29), hokej rozhodně hrát nezapomněl.

„Po Jesseho nedávném návratu jsem si všiml, že je mnohem pozitivnější,“ pokračoval McDavid. „Stále vidíte jeho obrovský úsměv od ucha k uchu a jde na něm vidět, jak rád hraje hokej. Před odchodem do Finska šlo trochu poznat, že tenhle zápal a nadšení ztrácí, takže je super sledovat ho zpátky v Edmontonu takto natěšeného,“ těšilo tahouna Oilers.

Jesse Puljujärvi zatím v National Hockey League stihl odehrát 139 utkání, v nichž nenaplnil očekávání kanadského klubu. Ani v jednom ze tří ročníků za mořem se nedostal přes 20 kanadských bodů, ačkoli v období 2017/2018 nastoupil do 65 duelů. Přijde teď zlepšení?

„Je super být zpátky, mám radost, že zase mohu ostatním pomáhat k vítězstvím. Vážím si toho, že se mohu hrát nejlepší hokejovou ligu světa,“ pěl Puljujärvi slova pokory po jednom z předsezonních tréninků.

„Taky jsem od minulého působení v Kanadě zlepšil svou angličtinu a komunikace s kluky v kabině i trenéry teď vypadá o dost lépe. I tohle hodně pomáhá. Když mluvíte lépe, tak zároveň lépe hrajete,“ vysvětloval borec, který má kromě finského také švédské občanství.

Turris: Připomněl mi mé mladší já

Kdo ví, s kým nakonec Puljujärvi bude nakonec pravidelně nastupovat v lajně, ale na tréninkovém kempu se objevil, mimo jiné, po boku nové posily Kylea Turrise. I od něj si Oilers slibují pravidelné bodové příspěvky.

„Abych pravdu řekl, Jesseho situaci před odchodem zpět do Finska jsem moc nevěnoval pozornost,“ neskrýval Turris. „Ale když jsem ho spatřil po příchodu na tréninkový kemp, připomněl mi sebe samého, když jsem byl mladší. Start do kariéry se mi také nepovedl nejlépe a za pačesy jsem chytil až druhou šanci,“ vzpomínal bývalý hráč Nashvillu.

Pokud vše půjde podle plánu a nenastanou další nečekané komplikace, odbude si Jesse Puljujärvi premiéru po návratu 14. ledna proti Vancouver Canucks. Kromě Kylea Turrise by vedle sebe měl ve třetí formaci mít Tylera Ennise. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.