bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Je to zkušený hráč, myslím, že zapadne, těší se na Michala Kempného trenér Capitals

20. února 2018, 14:35

Jiří Lacina

Jako obvykle neproniklo na veřejnost nic předčasně. Absenci Michala Kempného na pondělním dopoledním rozbruslení Chicaga vysvětlil trenér Joel Quenneville jako „organizační rozhodnutí“. Na přímou otázku novináře, zda se klub chystá českého beka vyměnit, odvětil: „Uvidíme“. Za pár hodin už bylo jasno, sedmadvacetiletý zadák se stěhuje do Washingtonu.

Kempný podepsal s Blackhawks smlouvu 24. května 2016 jako volný hráč. Vydržel rok a půl. Před touto sezónou si vybojoval místo v kádru Chicaga další český obránce Jan Rutta. Zdálo se, že Michal Kempný v hierarchii beků Hawks pokročí a Rutta zaujme jeho místo. Bylo to ale jinak.

Rutta se etabloval nad očekávání rychle a brzo začal nastupovat ve druhé obranné dvojici, Kempný o svou pozici nadále bojoval. Momentálně nenastupuje v Chicagu ani jeden český bek, Rutta byl v pondělí zapsán na listinu zraněných, Kempný dostane možnost poprat se o svou šanci na NHL ve Washingtonu.

Posílit, ale ne za každou cenu

Capitals tak zůstali věrní tradici, několik posledních let totiž před uzávěrkou přestupů posilovali právě zadní řady. Příchod Kempného je vnímán jako klasické angažmá „žoldáka“ pro play off. Český zadák má přijatelnou smlouvu se stropovou zátěží 900 tisíc dolarů, která mu skončí po tomto ročníku. Pak se stane nechráněným volný hráčem. Washington s ním může prodloužit spolupráci nebo ho zdarma přenechat konkurenci.

S příchodem rodáka z Hodonína má klub z hlavního města Spojených států naplněnou soupisku, která aktuálně čítá osm obránců. Pod stropem zbývá asi 837 tisíc dolarů. Novináři spekulují, že Washington s posilováním neskončil a do 26. února ještě někoho přivede. „Uvidíme, co ještě udělá,“ řekl k práci svého nadřízeného Briana McLellana trenér Barry Trotz.

Na modré čáře Caps jsou nyní dva mladíci, včetně Christiana Djoose, který odehrál většinu času s Johnem Carlsonem. Právě Djoos možná uvolní místo Kempnému. McLellan každopádně už někdy minulý týden vyjádřil snahu tým posílit, ovšem s velkou zdrženlivostí, pokud jde o obětování vysokých draftových voleb. Těch už ztratil dost v minulosti.

„Mladí kluci se zlepšují. Možná jsou ještě trochu nevyrovnaní, ale to už je na nás, abychom našli rovnováhu mezi rozvojem hráčů a vyhráváním,“ vysvětlil generální manažer.

Kempný letos odehrál za Chicago 31 zápasů s bilancí jedné vstřelené branky a šesti asistencí. Pozor, v plus minus bodování byl s hodnotou +13 suverénně nejlepším hráčem Blackhawks. Washington s Chicagem se utkaly v sobotu a Jestřábi vyprášili soupeři kožich vysoko 7:1. Šlo tak trochu o zjevení, osm zápasů předtím totiž Chicago prohrálo, v pondělí Blackhawks opět padli.

Pro Capitals byla vysoká porážka signálem k posílení defenzivy. Kempný v tomto utkání odehrál 18 minut a zaznamenal asistenci. „Rozšíří naší soupisku,“ věří trenér Barry Trotz. „Trochu jsme ho sledovali, opravdu se mi líbí jeho bruslení. Je to už docela zkušený hráč, myslím, že mezi nás zapadne. Věříme, že bude pro naši obranu posilou.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.