bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Je velký, silný, skvěle reaguje na každou situaci, pochvalují si v Tampě Černáka

24. listopadu 2018, 14:00

Jiří Sameš

Už je to 12 dní, co si slovenský obránce Erik Černák odbyl svůj debut v National Hockey League. Své první utkání odehrál minulé úterý, 13. listopadu, kdy s Tampou Bay Lightning zavítal na led Buffala Sabres. Od té doby odchovanec košického hokeje nastoupil do každého utkání Bolts, přičemž si vždy počínal na výbornou.

Dostat se do nejlepší hokejové ligy světa bylo pro Černáka samozřejmě velkým snem.

„Před prvním zápasem jsem prožíval nejlepší chvíle svého života. Vždycky jsem snil o příležitosti zahrát si NHL,“ řekl Černák.

Jednadvacetiletý hokejista byl povolán z farmářského týmu Lightning Syracuse Crunch v pondělí, 12. listopadu, z důvodu zranění švédského obránce Antona Strålmana. Radostnou novinu přitom hned volal na Slovensko svým nejbližším.

„Jakmile jsem se dozvěděl o povolání, ihned jsem volal domů svým rodičům. Na cestě sem mi hrozně moc pomohli,“ uvedl celkově 43. muž draftu 2015.

Rodiče Černáka na první zápas svého syna pochopitelně do zámoří nestihli odcestovat. Utkání Lightning na hřišti Sabres tak museli sledovat pouze na televizní obrazovce.

K dnešnímu dni Černák stihl v NHL odehrát už šest zápasů. V nich zaznamenal za tři asistence celkem tři kanadské body. V noci z pátku 23. na sobotu 24. listopadu mimochodem zažil svůj první vícebodový večer, když si v utkání proti Chicagu Blackhawks připsal dvě asistence.

„Když jsem poprvé vstoupil do šatny, byl jsem trochu nervózní. Nyní se už ale po pár zápasech cítím samozřejmě mnohem lépe. Více si i věřím,“ řekl Černák po zmiňovaném utkání.

„Je velký, silný, hraje velmi dobře na obou stranách kluziště,“ pochvaluje si na Černákovi Jon Cooper, trenér Lightning.

„Vše zatím zvládá velmi dobře. Má sebevědomí, dobře bruslí a skvěle reaguje na každou situaci, která na ledě nastane. Je stále ještě mladý, takže nadále poroste,“ přidává své postřehy Cooperův asistent, Derek Lalonde.

Kromě třech kanadských bodů má Černák za šest zápasů na svém kontě také pět kladných bodů v tabulce pravdy, osm trestných minut, sedm střel na bránu a průměrný ice time 15:42.

Jaký bude jeho osud po návratu Strålmana zpět do sestavy?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.