bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jedeme naplno, pánové! Boston simuluje zápasy, aby překlenul extrémně dlouhou pauzu

25. května 2019, 11:00

Jiří Lacina

Šest dnů, tak dlouho si počkáme na první hokej od skončení série mezi St. Louis a San Jose. Jedenáct dnů. Tak dlouho budou stát hráči Bostonu Bruins mezi svým posledním utkáním konferenčního finále a prvním duelem o Stanley Cup. Pauza před závěrečnou bitvou o všechno je letos v NHL nezvykle dlouhá a zejména pro Medvědy to znamená těžký úkol.

Viděli jsme to v dosavadních vyřazovacích bojích. Trenér Barry Trotz po hladkém prvním kole, kdy jeho Ostrované přejeli 4:0 Pittsburgh, věřil, že výzvu delší přestávky zvládne. Leč Carolina spláchla jeho družinu stejně hladce ve čtyřech zápasech. Jako by pak i Hurikány následné dlouhé volno uspalo, ve finále konference proti Bostonu si hráči Caroliny ani neškrtli.

Pokud nechce Bruce Cassidy dopadnout stejně, musí připravit skutečně účinný plán, aby jeho mužstvo neztratilo tempo a příliš nevystydlo. V Bostonu už se píše o tom, že největším soupeřem ve finále budou Bruins „sami sobě“. Zvládnou nástrahu dlouhé pauzy v samém závěru sezóny?

S rozhodčími na dva poločasy

Trenérský tým přišel s nápadem simulovaných utkání. Místo obvyklého rozbruslení a tréninku se ve čtvrtek všichni hráči Bruins, doplnění o borce z farmy v Providence, rozdělili na dvě mužstva a dali si ostrý mač. Černí proti bílým. Tři útoky a pět beků na každé straně.

„Snažíme se navodit zápasovou situaci, jdeme do haly a připravujeme se jako v hrací den,“ vysvětlil novinářům Cassidy. „Samozřejmě nevím, jak to v první den skutečného zápasu bude vypadat. Probírali jsme hodně nápadů, nakonec jsme přišli s tímhle.“

Do takového modelu přípravy je pochopitelně zahrnuto i určité riziko zranění. Trenéři se snažili na hráče apelovat, aby to s fyzickým důrazem nepřeháněli a dožili se ve zdraví začátku poslední série.

„Mluvili jsme s nimi o fyzické stránce,“ přikyvuje kouč. „Snažíme se o bojovnost, vyžadujeme rychlost, nechceme ale po chlapech, aby se navzájem zničili. Máme kvalitní tréninky, tohle je jen trochu jiné.“

V utkáních, hraných na dvakrát 25 minut, jsou na ledě dva normální rozhodčí. Hráči si vyzkouší všechno, včetně přesilovek nebo situací šest na pět v těsném závěru. „Chceme nasimulovat nasazení obranných formací na ty elitní, abychom si všechno utřídili,“ odhalil bezprostřední plány Cassidy.

Ten současně potvrdil, že Zdeno Chára už je v pořádku a od začátku finále by neměl chybět na ledě. První utkání mezi Bostonem a St. Louis vypukne v noci 27. května z pondělí na úterý.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.