bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jediný zápas noci: Toronto přivítá neoblíbený Columbus. Zmírní Leafs bilanci?

8. ledna 2018, 20:00

David Jahoda

Noc z pondělí na úterý bude z pohledu zápasů v NHL chudá. V nabídce je totiž jen jeden zápas. V něm budou hráči Toronto na svém ledě hostit hokejisty Columbusu, proti kterým se jim poslední dobou příliš nedaří. Svěřenci trenéra Mikea Babcocka odešli v zápasech proti Blue Jackets poraženi pětkrát z předešlých šesti duelů. Zmírní dnes v noci bídnou bilanci z posledního období?

1:00 Toronto Maple Leafs – Columbus Blue Jackets

Toronto se v souboji tabulkových sousedů ve Východní konferenci bude snažit vyzrát na poslední dobou velmi nepříjemného soupeře. Columbus totiž dokázal proti Maple Leafs uspět pětkrát z předešlých šesti duelů, z toho třikrát za sebou na ledě Air Canada Centre, domácí haly Toronta. Z posledních osmi návštěv této budovy odcházeli Blue Jackets se sklopenými hlavami dokonce jen jednou.

Oba týmy mají v zádech vydařené nájezdové loterie, Maple Leafs dokonce dvě. O bonusový bod v této „dovednostní soutěži“ obrali San Jose a posléze i Vancouver, proti kterému navíc museli dohánět dvoubrankovou ztrátu. V tomto zápase si svůj debut v NHL odbyl obránce Travis Dermott.

Bez jakýchkoliv debat můžeme říct, že jsou v Torontu nesmírně rádi, že se po otřesu mozku vrátil do sestavy Auston Matthews, největší hvězda týmu. Od chvíle, kdy ho Leafs po zranění přivítali zpět v sestavě, odehrál sedm zápasů, v nichž zaznamenal sedm bodů za šest branek a jednu asistenci. Leafs z těchto duelů brali čtyři výhry plus jeden bod za porážku v prodloužení proti Coloradu.

Toronto doma prohrálo s Columbusem třikrát za sebou a sedmkrát z posledních osmi zápasů.

I když vzájemná bilance z posledních střetnutí proti Torontu hraje do karet Columbusu, rozhodně se nedá říct, že by svěřenci kouče Johna Tortorelly oplývali v posledních zápasech bůhvíjak oslnivou formou. Pokud vezmeme v potaz předešlých osm utkání, Modrokabátníci byli vítězní jen ve třech z nich.

Nyní však budou usilovat o druhou výhru za sebou. Předchozí noc si poradili 3:2 po nájezdech s Floridou. Zajímavostí bylo, že na branku Panthers vyslali za 65 minut hry dohromady 48 střel, což bylo v jejich podání zatím nejvíc během aktuálním ročníku. 

Blue Jackets se v posledních zápasech musejí obejít bez zraněné čtveřice – Cam Atkinson, Brandon Dubinsky, Alexander Wennberg a Ryan Murray. Dva z nich – Dubinsky a Murray – na dvouzápasový trip, kdy Columbus kromě Toronta navštíví i Buffalo, odcestovali. Neočekává se ale, že by proti Maple Leafs nastoupili. 

První vzájemný zápas v tomto ročníku: Columbus 20. prosince zvítězil na svém ledě proti Torontu 4:2.

Postavení v tabulce: Toronto je se ziskem 52 bodů na pátém místě Východní konference, Columbus s jednobodovou ztrátou o jednu pozici níže. 

Předpokládaní startující brankáři: Sergej Bobrovskij – Frederik Andersen

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.