bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jedna špatná sezona mě od hokeje neodradí, stále mám co nabídnout, hlásí Phaneuf

30. června 2019, 8:35

Jiří Sameš

Před pár týdny, konkrétně 15. června, Los Angeles Kings vyplatili ze smlouvy obránce Diona Phaneufa. Zkušený hokejista tak poprvé ve své čtrnáctileté kariéře vyzkouší trh s volnými hráči, přičemž věří, že má v National Hockey League stále co nabídnout.

Dion Phaneuf v nejlepší hokejové lize odehrál už více než 1 000 zápasů, přesně 1 048. Bylo by tedy pochopitelné, kdyby poté, co jej Kings vyplatili ze smlouvy, ukončil svou profesionální kariéru.

Nic takového se ale nestalo a čtyřiatřicetiletý Kanaďan 1. července prvně zkusí trh s volnými hráči. K dispozici klubům bude jako neomezeně volný agent.

„Jedna špatná sezona mě od hokeje neodradí," prohlásil v pátek Phaneuf ze svého sídla, které se nachází na Ostrově prince Edwarda.

„Stále mám co nabídnout," pokračoval.

Odvážná slova? Nikoliv!

Rodák z Edmontonu tvrdě dře v tělocvičně, hokej přitom nadále miluje. Nyní už minulou sezonu bere jako "ojedinělý případ".

Co se nového angažmá týče, hlavní prioritou je samozřejmě připojit se k týmu, který má šanci na úspěch. 

„Nejedná se o stresující situaci. Pár mužstev už projevilo zájem, což je moc hezké. Těším se na novou příležitost," řekl Phaneuf.

Sezona 2018-2019 byla pro Phaneufa nejhorší v kariéře.

Za 67 zápasů vstřelil pouze jeden gól a zapsal celkem šest kanadských bodů.

V tabulce pravdy měl 21 záporných bodů, jeho průměrný pobyt na ledě byl přesně 15 minut. Na bránu soupeře vystřelil 80 puků. Ve všech ohledech se jednalo o kariérní minima.

Abychom se jej však také trochu zastali, musíme zmínit, že každý hokejista, který loni oblékal dres Kings, prožil špatný ročník. Výjimkou může být snad jen útočník Dustin Brown, jenž částečně potvrdil návrat formy.

Tak či tak, vyplacení Phaneufa ze smlouvy bylo pro organizaci Los Angeles rozumným krokem. Příležitost mohou dostat mladí talentovaní hokejisté.

Pokud je něco, co bude hrát ve prospěch Phaneufa na trhu volných hráčů, jsou to potom zkušenosti a rovněž vysoká statná figura.

„Jsem zadákem robustní postavy a myslím, že zrovna tenhle typ hokejisty mohou některé týmy hledat do své skládačky," podotkl Phaneuf.

„Když se podíváte na soupisku posledního vítěze Stanley Cupu, najdete tam spoustu takových hráčů," doplnil ještě.

Ve zmiňovaných 1 048 zápasech Phaneuf vsítil 137 gólů a zaznamenal celkem 494 kanadských bodů.

Kromě Phaneufa, zajímavými jmény z defenzivy na trhu volných hráčů budou i obránci Jake Gardiner, Dan Girardi, Tyler Myers, Anton Strålman.

Všechno startuje v pondělí 1. července od 18:00 SEČ.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.