bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jednička draftu si vysloužila místo mezi Ďábly. Hischier podepsal nováčkovský kontrakt

17. července 2017, 8:00

Lukáš Podleśny

Stalo se to, co všichni brali jako samozřejmost. Třiadvacátého června ho New Jersey upřednostnilo před Nolanem Patrickem a symbolicky přesně o 23 dní později se Nico Hischier mohl usmát po podpisu nováčkovské smlouvy.

Osmnáctiletý švýcarský talent Nico Hischier podepsal v nejprestižnější hokejové lize světa svou první smlouvu. Vzhledem k pravidlům NHL se samozřejmě jedná o tříletý dvoucestný vstupní kontrakt, a co se týče výdělku, ten je maximální možný. Stejně jako předchozí jedničky draftu si Hischier vysloužil 925 000 dolarů, přičemž s bonusy si ročně může přijít až na 3 775 000 dolarů.

„Má všechno v co jsem doufal, že bude mít. Je úžasné, sledovat ho na ledě,“ rozplýval se Ray Shero. „Je to opravdu skvělý kluk. Bez problémů dokázal spolupracovat s mladšími i staršími hráči, se kterými přišel do styku. Myslím, že se během tohoto týdne mnoho naučil,“ přidal ještě po právě skončeném kempu generální manažer Devils.

Sám Nico Hischier pak na svém twitterovém účtu vyjádřil, že je nadšený z podpisu první smlouvy v NHL a těší se na následující roky strávené v organizaci Devils. A je třeba poznamenat, že možná se opravdu bude na co těšit. V týmu New Jersey je v současnosti hodně potenciálu a letos už si Ďáblové sezónu rozhodně chtějí prodloužit v play-off.

Ještě si připomeňme, že Nico Hischier si loni v dresu Halifaxu v základní části připsal celkem 38 branek a 48 asistencí, díky čemuž byl desátým nejproduktivnějším hráčem QMJHL. K tomu rodák z Naters přidal 7 bodů v play-off, 11 bodů za švýcarskou osmnáctku a dalších 15 za švýcarskou dvacítku. Na MS do 20 let byl tedy nejproduktivnějším Švýcarem a v počtu bodů na zápas pak zaujal celkově sedmé místo.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.