bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jeřábek míří za Kempným a Vránou! Montreal jej vyměnil do Washingtonu

21. února 2018, 18:37

David Jahoda

V NHL se blíží uzávěrka přestupů a týmy už začínají být na trhu aktivní. Součástí výměny byli v posledních dnech obránce Michal Kempný a brankář Petr Mrázek, nyní došlo i na Jakuba Jeřábka. Ten se stěhuje z Montrealu do Washingtonu, tedy do města, kam zamířil zmíněný Kempný. V celku Capitals působí také útočník Jakub Vrána. Canadiens za bývalého zadáka Plzně dostali volbu v pátém kole draftu v roce 2019. Oba zainteresované kluby to uvedly na svých webových stránkách.

Jeřábek odehrál za Montreal Canadiens v letošní sezoně dohromady 25 zápasů, připsal si v nich čtyři body za jednu branku a tři asistence. Další utkání a body už ale v dresu slavného kanadského celku nepřidá, snažit se o to nyní bude v barvách Washingtonu Capitals, kam jej jeho dosavadní zaměstnavatel poslal za volbu v pátém kole draftu roku 2019.

S Montrealem podepsal bývalý bek Plzně roční smlouvu s platem 925 tisíc dolarů minulý rok na jaře. Zprvu si místo v prvním týmu nevybojoval, proto začal na farmě v AHL za tým Laval Rocket. V listopadu jej ale Canadiens povolali do své sestavy, 22. listopadu proti Nashvillu si pak odbyl v nejslavnější hokejové lize světa premiéru.

I kvůli absencím některých hráčů ze zadních řad Montrealu hrál 26letý bek pravidelně. To se ale v posledních týdnech změnilo. Naposledy nastoupil Jeřábek k utkání 1. února, od té doby pouze přihlížel na hru svých spoluhráčů z pozice zdravého náhradníka. 

Nyní doufá, že by se to mohlo změnit ve Washingtonu, hlavním městě Spojených států amerických. V šatně Capitals se potká s útočníkem Jakubem Vránou a také Michalem Kempným, který je v týmu, jehož tváří je ruská hvězda Alexandr Ovečkin, rovněž novicem. Do Capitals zamířil teprve před pár dny z Chicaga. Mimo Jeřábka a Kempného změnil dres v NHL v posledních dnech také brankář Petr Mrázek, jehož Detroit poslal do Philadelphie.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.