bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jeřábek se v NHL znovu stěhuje. Edmonton ho vyměnil do St. Louis

1. října 2018, 16:40

Václav Jáchim

Hodně zamotaná byla v uplynulých hodinách situace Jakuba Jeřábka. Plzeňský odchovanec nečekaně skončil u Edmonton Oilers, dnes ho klub vyměnil do St. Louis za právo volby v šestém kole draftu 2020.

Zpráva o konci u Olejářů byla v zámořských médiích původně dost nejasná. „Jakub má nadále platný roční jednocestný kontrakt, který je garantovaný," potvrzuje Michal Sivek ze společnosti Eurohockey Services, jež hráče zastupuje.

Jeřábek se na nový ročník chystal v tréninkovém kempu Oilers, s týmem měl odletět do Evropy, kde Edmonton čeká nejprve exhibiční duel v Kolíně nad Rýnem a pak i ostrý start NHL. Ale všechno je jinak. Klub s českým bekem přestal počítat, dnes hráče vyměnil do St. Louis.

Jeřábek si tedy vyzkouší čtvrtý tým NHL. V minulé sezoně začínal coby zadák Montrealu, posléze ho potkala výměna do Washingtonu. Nyní se stěhuje znovu. „Jakmile jsme se dozvěděli rozhodnutí Oilers, situaci jsme intenzivně řešili. Na Jakuba se ozvalo několik zámořských klubů, nakonec došlo k dohodě mezi Edmontonem a St. Louis," připomíná Sivek.

V úvahu teoreticky mohl přicházet i Jeřábkův návrat do Evropy. Bývalý obránce Plzně si v sezoně 2016-17 udělal skvělé jméno ve službách ruského Viťazu Podolsk, o Jeřábka se tehdy zajímaly přední týmy KHL. Při všeobecném nedostatku kvalitních beků by byl Jeřábek bezpochyby žhavým zbožím. „Ale tahle varianta nebyla aktuální. Jakub o ni neuvažoval," vysvětluje Sivek.

Pro Jeřábka je jasnou prioritou NHL. Před cestou na kemp Oilers si přál, aby dostal příležitost. Účastník MS 2016 a 2017 měl být kvalitní náhradou za dlouhodobě zraněného Andreje Sekeru. Bossové Olejářů se nakonec rozhodli jinak, ovšem Jeřábek byl bez práce ani ne 24 hodin.

„Pro Jakuba je to dobrá zpráva, skončí hektické období a může se soustředit jen na hokej. Blues mají výborný tým, věříme, že vedení s Jeřábkem počítá," dodává Sivek. Odchovance západočeského hokeje nyní čeká další blekový přesun, už podruhé v kariéře z Kanady do Spojených států. „Jakub by měl z Edmontonu odletět dnes, nejpozději v úterý," zmiňuje hráčův agent. První zápas nové sezony NHL hrají Blues v noci na pátek českého času proti Winnipegu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.