bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jesper Bratt a Will Butcher ústředními postavami Devils

12. října 2017, 18:30

Michal Janoštík

Před pár sezónami by tomu asi jen málokdo věřil. New Jersey v posledních letech draftovalo velmi špatně a většina hráčů se nikdy neprosadila. Když si vzpomeneme třeba na Stefana Matteaua, který byl do Devils draftován v prvním kole draftu roku 2012, je nám jasné proč. Matteau odehrál v NHL 53 zápasů a připsal si jen šest bodů. Americký centr se nakonec usadil v AHL, kde také nikterak nezáří.

Pak ale přišly v organizaci Devils velké změny. Přišel Ray Shero a předvedl své skvělé umění. Udělal nezbytné změny a spolu s koučem Johnem Hynesem se rozhodl vybudovat nové mužstvo. Rozhodně tomu napomohla i výhra draftové loterie a zisk Nica Hischiera. Po pár zápasech to však není pouze o něm. New Jersey má totiž, zdá se, kandidátů na Calder Memorial trophy daleko více.

Nico Hischier přinesl do týmu New Jersey potřebnou dynamiku a nápad. To se ukázalo i v prvních třech zápasech, ve kterých si sice připsal pouze jednu asistenci, ale oslnil svým smyslem pro hru. A také tím, že se ukázal jako velmi týmový hráč. Více si můžete přečíst u nás zde:

Hischier je týmový hráč, oceňují Švýcara jeho spoluhráči

Ještě více, než Hischier, však uchvátili fanoušky Will Butcher a Jesper Bratt.

Will Butcher, jenž byl draftován roku 2013 Coloradem, byl cílem mnoha přestupových dohadů v mezi sezónním období. Ray Shero se svým týmem odvedl přímo skvělou práci a zajistil si služby šikovného obránce pro svůj vlastní klub.

Bývalý hráč univerzitního týmu v Denveru je přesně to, co Ďáblové potřebovali. Dokáže hrát výborně dopředu i dozadu, je platným hráčem na přesilovky a jeho střela je postrachem. To vše potvrdil hned v prvním zápase, kdy si připsal tři body a prolomil tak klubový rekord. Jako nováček v týmu nasbíral nejvíce bodů ve svém úvodním vystoupení.

Není pochyb, že se stane ústřední postavou defenzivních řad Devils. A pokud bude pokračovat tak, jako začal. Není důvod nepochybovat o něm jako o uchazeči o Calder Trophy. S vícero zkušenostmi bude navíc přibývat i čas na ledě.

Jesper Bratt byl Devils draftován roku 2016 z 162. místa v 6. kole draftu. Moc se od něj tedy nečekalo, ale švédský útočník překvapil snad úplně všechny. Minulou sezónu odehrál ve švédském AIK a nasbírané zkušenosti dokázal využít v přípravném kempu Devils. Tam zářil a vybojoval si tak místo i v hlavním týmu.

 V prvním zápase dal gól v přesilovce a v oslabení na další přihrál. Proti Buffalu v druhém zápase byl dokonce ještě úspěšnější díky dvěma gólům a další asistenci při oslabení. Jeho nasazení, píle a bojovnost jsou až zarážející a švédský forvard si buduje lepší a lepší místo v sestavě.

Will Butcher si ve třetím zápase připsal dvě asistence, Jesper Bratt jednu a také tyč při úniku v oslabení. Je zatím velmi brzy na to, aby se o této trojce více soudilo. Všichni tři (Butcher a Bratt daleko výrazněji) však začali velmi dobře, a pokud si udrží podobné výkony i nadále, mohou směle bojovat o Calder Trophy. Znamená to hodně i pro fanoušky Devils. Ti už opravdu hodně dlouhou dobu neměli v týmu tolik nadějných mladíků, kteří by byli na takové úrovni.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.