bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jesperi Kotkaniemi, trojka letošního draftu?

20. června 2018, 8:00

Jiří Sameš

Vstupní draft NHL 2018 nabízí všem celkům nejlepší hokejové soutěže světa velmi kvalitní mladé hokejisty. Příkladem jsou Rasmus Dahlin, Andrej Svečnikov, Filip Zadina či Brady Tkachuk. Zapomínat ovšem nesmíme ani na jméno Jesperi Kotkaniemi. Na sedmnáctiletého Fina si brousí zuby Montreal Canadiens, kteří vybírají na draftu jako třetí v pořadí.

Není to tak dávno, co Habs měnili s Arizonou Coyotes. Klub opustil Alex Galchenyuk, přišel naopak Max Domi. Prioritou Montrealu ale i nadále zůstává přivést do týmu středního útočníka.

Post centra by Canadiens mohli posílit na právě blížícím se draftu. K dispozici totiž bude výše zmíněný Jesperi Kotkaniemi.

Kotkaniemi je popisován jako hráč s výborným hokejovým myšlením. Navíc má velmi nebezpečnou střelu.

V uplynulé sezoně nastupoval ve finské nejvyšší hokejové soutěži za Ässät Pori a v 57 zápasech stihl posbírat celkem 29 kanadských bodů (10 branek, 19 asistencí). Na sedmnáctiletého kluka mezi dospělými skvělý počin.

Koncem dubna figuroval Kotkaniemi v žebříčku Sportsnet na devatenáctém místě. Může z něj být ale nakonec klidně trojka letošního draftu.

Nabízet se tu tedy také musí otázka, zda finský mladík dokáže naskočit do NHL hned v příští sezoně.

„Pokud jde o bruslení a fyzičku, myslím, že ještě úplně připraven není,“ říká Sam Cosentino, analytik Sportsnet. „Cesta do NHL mu potrvá třeba dva nebo tři roky. Poté z něj ale bude velmi kvalitní a platný hráč.“

První kolo vstupního draftu NHL 2018 startuje v sobotu, 23. června, v 01:30 SEČ.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.