bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ještě jeden rok pro legendu. Jumbo Joe zůstává v San Jose a chystá se na 22. sezonu v NHL

7. září 2019, 4:00

Matěj Hodoval

Minimálně ještě jednu sezonu budou mít mladí hráči v San Jose vedle sebe hrající legendu. Veterán Joe Thornton se rozhodl prodloužit si už tak bohatou kariéru a ve slunné Kalifornii dost pravděpodobně zkusí využít poslední šanci na zisk nejcennější trofeje.

Pravděpodobně budu hrát dalších deset let. Počkáme a uvidíme, nic jiného na práci nemám,“ vtipkoval Thornton o svém budoucím kontraktu při rozhovoru během předávání cen v rámci letošních NHL Awards.

Konec zkušený vousáč opravdu neplánuje, se Žraloky ze San Jose totiž podepsal smlouvu na jeden další rok. Thornton však musel pochopitelně slevit, v nadcházející sezoně, jež pro něj bude v NHL již dvaadvacátou, zatíží platový strop dvěma miliony dolarů.

Ačkoliv Jumbo Joe oslavil začátkem července své kulaté čtyřicáté narozeniny, pro kalifornské mužstvo stále představuje důležitou součást. A to nejen v roli mentora a učitele pro mladší spoluhráče.

Vždyť kanadský útočník má za sebou ročník, v němž odehrál v základní části třiasedmdesát duelů s bilancí 16 gólů a 35 asistencí, dalších deset bodů (4+6) pak zaznamenal za devatenáct zápasů ve vyřazovací části. I z hlediska produktivity je pořád platným pro mužstvo Petera DeBoera.

Nezapomínejme, že rodák ze St. Thomas je nejlepším nahrávačem v historii organizace Sharks a mezi hrajícími hokejisty v National Hockey League není nikdo, kdo by měl na kontě více bodů.

Slova nemohou vyjádřit vliv, jaký měl Joe na tuto organizaci od svého příchodu do San Jose v roce 2005. Je zralý na Síň slávy, jeho vůdcovství a oddanost klubu je inspirující. Má vzácnou schopnost udělat hráče kolem něj lepšími. Jsme nadšeni, že ho vidíme zdravého a zpátky se žralokem na hrudi,“ neskrýval radost z podpisu generální manažer Doug Wilson.

Prodloužení kariéry kvituje také Thorntonův český spoluhráč Tomáš Hertl. „Jsem opravdu nadšený. Věděl jsem, že se podpis chystá, protože jsem Jumba zahlédl, když jsem byl poslední dva týdny v San Jose. Tvrdě makal, prostě chce hrát hru, kterou miluje. Jsem šťastný, že tu ještě rok bude, je to skvělý chlap do kabiny a výborný spoluhráč,“ komentoval situaci Tomáš Hertl.

Kontrakt pro muže s devatenáctkou na zádech tedy vedení Žraloků vyřešilo. Pakliže budou chtít v San Jose ještě jakkoliv zasahovat do kádru, mají k dispozici pod platovým stropem něco málo přes 2,6 milionů dolarů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.