bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ještě jsme s výměnami neskončili, zní z Vancouveru. Na ráně jsou Hansen a Miller

28. února 2017, 13:30

Michal Sobotka

Devět bodů už považují za ztrátu, kterou nedoženou. Vancouver se proto rozhodl své ambice pro sezonu zabalit a vyměnit hráče, jež mají pro ostatní kluby hodnotu před vyřazovacími boji. Burrowsem vše začalo, ale nejspíš ani zdaleka nekončí.

Ve středu bude do deváté hodiny večerní, do kdy je možno výměny provádět, Vancouver v pozici prodávajících. Už v noci z pondělí na úterý uvolnil do Ottawy svého dlouholetého útočníka Alexandra Burrowse. Ve hře zůstávají další jména, která by ze západní Kanady měla odejít. Především brankář Ryan Miller a útočník Jannik Hansen.

„Ještě nejsme hotovi,“ hlásil hned po domluvě se Senators generální manažer Jim Benning. „Čeká mě několik hovorů, takže když budou dávat smysl, proměníme je v realitu,“ doplnil. Hodně zájmu je především o dánského útočníka Jannika Hansena. Rodák z Rödovre je ve své třetí ze čtyř sezon a Vancouveru se nezamlouvá scénář, ve kterém by o třicetiletého hokejistu přišel v rozšiřovacím draftu.

Hansen vinou zranění odehrál jen 28 zápasů základní části a v nich si připsal 13 bodů. Jeho smlouva ale zdaleka nemusí být pro potenciálního partnera ve výměně nic neřešitelného. Bere jen 2,5 miliónu dolarů ročně, což je při výškách dnešních kontraktů poměrně zanedbatelná suma. Dán má ovšem upravenou klauzuli o své nevyměnitelnosti. Vedení tak může předložit list osmi týmů, do kterých by byl ochoten odejít.

„Jestli si Jim usmyslí, že mě chce vyměnit, tak mu dám seznam osmi týmů a potom je to na něm,“ nechal se slyšet Hansen, který dosud celou svou kariéru strávil ve Vancouveru. Podobně jako Burrows by tak Canucks přišli o svého dlouholetého hráče.

Pro brankáře Ryana Millera bude situace trochu komplikovanější. Ne snad, že by o něj nebyl zájem, ale trh pro gólmany je přeci jen menší. Zvlášť poté, co byl Ben Bishop vyměněn do Los Angeles. „Pár telefonátů jsem ohledně něj dostal, ale nevím, kolik týmů bude potřebovat jedničku,“ uvedl Benning. Millerovi po sezoně končí smlouva, takže se stane volným hráčem bez omezení.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.