bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jestli patřím mezi pět nejlepších hráčů na světě? Je mi to u ..., říká Kuzněcov

12. října 2018, 17:10

Šimon Rogner

Dnešní noční utkání se Washingtonu vůbec nepovedlo – v New Jersey dostali tenisového kanára – ovšem jinak zatím prožívají poměrně dobrý vstup do nové sezóny. Velký podíl na tom má útočník Jevgenij Kuzněcov, který si v prvních čtyřech zápasech připsal sedm bodů a zařadil se mezi nejproduktivnější útočníky celé ligy. Když se ho ale novináři zeptali, zda patří mezi pět nejlepších hokejistů na světě, nebral si servítky.

Zažívá Washington mistrovskou kocovinu? I přes poslední debakl s Devils se zatím dá říci, že ne. Naplno se Capitals předvedli ve středečním střetnutí proti Vegas, které ovládli poměrem 5:2. Vítězství řídil gólem a třemi asistencemi právě Kuzněcov a ukázal, proč v posledních letech převzal po Nicklasu Backströmovi pozici elitního centra Caps.

Patří však mezi pět nejlepších hráčů na celé planetě? Mnozí experti i fanoušci si v posledních letech tuto otázku jistě položili, ne však Kuzněcov. „Ne, ne, je mi to u p***le,“ nechal se slyšet v rozhovoru pro Stephena Whyna z agentury Associated Press.

Poměrně peprná odpověď, že? Jistě že šestadvacetiletému útočníkovi, který hraje celou svoji kariéru vedle hráče, který je považován za jednoho z nejlepších hokejistů na světě – Alexandra Ovečkina, to může být jedno.

Od začátku sezóny 2015/16 je rodák z Čeljabinsku 15. nejproduktivnějším hráčem NHL – na kontě má 226 bodů a ztrácí jen pár bodů na Ovečkina, Tylera Seguina či Jevgenije Malkina – má osmý nejvyšší počet asistencí (157) a průměrně zaznamenal 21. nejvyšší počet bodů na zápas (0,92). Skvělé výkony pak zaznamenal v loňském play off, když ve 24 zápasech nasbíral 32 bodů a patřil mezi jedny z kandidátů v boji o Conn Smythe Trophy.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.