bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jestli působím sebevědomě, je to jen dobře, tvrdí Nečas. Co v létě piloval?

24. srpna 2018, 8:00

David Jahoda

„Na Martinu Nečasovi bylo vidět, že už v reprezentaci byl a že si počíná sebevědoměji než jiní,“ prohlásil po prvním tréninku v Přerově nový lodivod národního týmu Miloš Říha. Že by měla naděje Caroliny Hurricanes nos nahoře? Ale to vůbec ne. Jen si zkrátka věří, a to je směrem k boji o místo v NHL moc dobře. „Vím, že šance dostat se do prvního týmu je velká,“ hlásí Nečas. Od vedení Caroliny dostal i pokyn zapracovat na ceněné disciplíně – vhazování.

S trenérem Milošem Říhou se znáte?
Vůbec. Samozřejmě ho znám z televize a tak dál, ale osobně jsem se s ním nikdy nesetkal.

Jaké z něj máte první dojmy?
Sešli jsme se v neděli, teď za sebou máme teprve jeden trénink. Těžko zatím hodnotit, ale myslím, že to bude v pohodě.

Trenér Říha o vás říkal, že působíte zdravě sebevědomě. Možná nejvíc ze všech hráčů, co v Přerově jsou. Jde znát, že už za sebou v reprezentaci něco máte?
Myslím, že už v minulé sezoně jsem se snažil hrát trochu sebevědoměji. Protože jedině když předvádím svoji hru, můžu ukázat maximum toho, co ve mně je. Snažím se hrát to, na co mám. Hrát s pukem, tvořit hru. Jestli to vypadá sebevědomě, tak jsem jenom rád.

Může vám tento týden před kempem v Carolině nějak pomoct?
Budu tady na ledě, nemusím nikam jezdit, takže to je super. Myslím, že tady jsou kvalitní hráči, bude to tu dobrých pět dní. Každý den máme dva ledy.

Jak se v Carolině tvářili na to, že jedete na sraz reprezentace?
Souhlasili s tím, takže s ním žádný problém nebyl. Zúčastním se tohohle kempu a už v pondělí letím do Caroliny s mezizastávkou ve Washingtonu, kde je připravená nějaká akce od NHL.

Už máte sbaleno?
Ještě ne, asi to budu řešit až ten další víkend. Musím ještě něco nakoupit, takže si věci zabalím až po kempu.

V červenci jste se účastnil rozvojového kempu, jaké jste z něj měl dojmy?
Bylo to takové dobré zpestření léta. Dojmy jsem měl dobré. Se všemi jsem se tam potkal, cítil jsem se tam dobře. Musím říct, že to užší kluziště mi vyhovuje o něco víc než to, co je u nás. Hodně se tam těším.

Musel jste v létě na něčem speciálně zapracovat?
Říkali mi, že mám pracovat na buly, hlavně na mé silné bekhendové straně, protože jim odešli dva hráči, kteří chodili na vhazování. Trošku jim tam teď takoví hráči chybí. Snažím se to trénovat a zlepšovat se.

Jakým způsobem se tato činnost nejlépe zlepšuje?
Mít parťáka a hrát a hrát buly. V létě jsem to piloval s Martinem Kautem.

Kdo byl lepší?
Jak kdy. Tam je to ale spíš o tom natrénovat si sílu a vědět, kdy to hrát. On navíc není centr, takže on buly tolik nehraje.

Vnímáte tento konkrétní požadavek na zlepšení jako signál, že s vámi plně počítají už od letoška?
Vím, že šance dostat se do prvního týmu je určitě velká. Je to velká výzva, těším se na to. Uvidíme, jak se budou věci vyvíjet.

Jaký je váš plán, kdyby první tým hned neklapl?
Stoprocentně vím, že se nebudu vracet do Česka. Nadcházející sezonu odehraju v Americe a doufám, že to bude v té nejvyšší soutěži.

Jak příjemné je, že budete mít po boku Petra Mrázka?
Je to super. Tady jsem ho viděl poprvé, je to fajn kluk. Říkal, že si to tam užijeme.

Pozici budete mít trochu podobnou, nemyslíte? Oba se budete bít o místo. 
Myslím, že je to jiné. On bude mít pozici v prvním týmu podle mě jistou, zatímco já jsem v pozici, že jsem NHL až na jeden zápas nikdy nehrál a teprve o ni budu bojovat. Budu každopádně moc rád, když tam spolu budeme celou sezonu.

Pořád se radíte s Martinem Eratem? Teď vás čeká velký krok a jeho rady by mohly být cenné.
Nechává mě, abych si našel svoji cestu. Teď už je to jenom na mě. Chvíli jsme se viděli v Brně, ale on má hodně svojí práce, byl teď v Nashvillu, stará se dost o děti. Jeho kluk hraje hokej, takže to je super.

Kde jste se na sezonu připravoval?
Na kondičce jsem makal s Milošem Pecou, jinak jsem jezdil do Brna, občas jsem byl i v Telči, pak zase u nás ve Žďáře. Měl jsem to takové rozházené, ale myslím, že to bylo v pohodě.

Co říkáte na změny, které proběhly v Brně?
Myslím, že Kometa bude zase dobrá. Třeba Peter Mueller, který je jako posila místo mě, je výborný. Věřím tomu, že budou pořád silní. Je tam kvalitní tým.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.