bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jestřábem na jeden den. Semborski zažil nezapomenutelný večer

5. prosince 2016, 11:00

Jan Šlapáček

Ráno vstáváte a nevíte, co budete ten den dělat? Podobně to měl i Eric Semborski, který nakonec večer skončil na střídačce Chicaga Blackhawks jako náhradní brankář.

Všechno se to seběhlo hodně rychle. Corey Crawford se musel během přípravy na zápas podrobit ve Philadelphii akutní operaci slepého střeva. Farma Blackhawks v té době byla v Michiganu, kde měla hrát s Grand Rapids. Nastal tedy problém, který muselo Chicago urychleně vyřešit.

Blackhawks tedy potřebovali sehnat místního brankáře, který v minulosti nebyl považován za profesionálního hráče a to z toho důvodu, aby ho nemuseli uvádět v platového stropu. A to se ve spolupráci s Flyers povedlo.

Vytipovaným mužem se stal Eric Semborski, který chytal naposledy před rokem za Temple University a momentálně působí jako trenér a instruktor v Ed Snider Youth Hockey Foundation.

„Šel jsem zrovna z ledové plochy po tréninku, když si mě odchytil člověk od Flyers a začal se mě ptát, kde jsem dřív hrál a na jaké úrovni. Pomalu jsem ani nevěděl, co odpovědět. Když mi posléze na mojí otázku, proč se mě na takové věci ptá, odpověděl, tak už mi doopravdy došla řeč," řekl usměvavý Semborski.

Po uzavření dohody měl mladý brankář malou chvíli na to, aby si dojel domů do Manayunku pro věci a vyrazil směr Wells Fargo Center. Po cestě volal svému otci, který této zprávě nechtěl uvěřit. „Musel jsem mu to říct minimálně třikrát, než mi uvěřil," pobavil brankář přítomné novináře.

Mladý brankář si nikdy nemyslel, že by mohl do zápasu naskočit. Nechybělo však mnoho a kouč Quenneville ho do branky poslal. Chicago totiž minutu a půl do konce zápasu za stavu 1:3 odvolalo brankáře a pokud by inkasovalo, šel by do branky právě on, což sám potvrdil lodivod Blackhawks. „To by pravděpodobně byla velká chyba," řekl se smíchem Semborski.

Ačkoliv se do branky nakonec nedostal, tak na tento den bude vzpomínat do konce života. „Nevím, kdo mě Chicagu doporučil. Každopádně mu jsem vděčný, bylo to úžasné," uzavřel debatu a svůj životní den třiadvacetiletý brankář.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.