bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jets čelí poslednímu podpisu, Morrissey vyhlíží dlouhodobou smlouvu

10. srpna 2018, 12:00

Jakub Hromada

Byl to pro Kevina Chaveldayoffa horký červenec, ale zvládl ho. Vyhlížel hned několik důležitých podpisů v čele s Troubou a Hellebuyckem. Oba již mají kontrakt v kapse a čeká se na posledního. Josh Morrissey chce dlouholetou smlouvu.

Stále ještě mladý obránce Winnipegu má za sebou druhou úplnou sezónu v NHL, své bodové konto oproti loňsku dokázal mírně vylepšit. Zatímco v sezóně 2016/17 posbíral 20 bodů za šest branek a čtrnáct asistencí, o rok později to bylo o šest bodů více za 7+19.

Jenže to se po ledě proháněl ještě s nováčkovskou smlouvou, ta ovšem nabyla konce. Aktuálně vyhlíží novou, možná si vybírá daň za své chování a čeká vůbec nejdéle ze všech opor.

Ne že by se choval špatně, ba naopak. Jediný větší prohřešek učinil ve čtvrtém zápase čtvrtfinále západní konference proti Minnesotě, kde krosčekoval do krku Erica Staala. Jen těžko lze v tomto činu hledat úmysl, i tak si odpykal jednozápasový distanc.

Generální manažer tak teoreticky mohl poohlédnout na jeho morálku a věrnost klubu, a vyřešit tak přednostně „problémaře“ Troubu a hrdinu z brankoviště Hellebuycka. Nyní řeší ohledně Morrisseyho Jets dvě otázky.

Za kolik a na jak dlouho?

Mohl by napodobit svého parťáka z obranného páru Jacoba Troubu a podepsat tzv. bridge-deal, nejvíce v úvahu připadá dvouletá smlouva. Suma tohoto kontraktu by se měla pohybovat okolo tří a tří a půl miliónů.

Jets by sice nějaký ten milion ušetřili, nicméně po vypršení by hrozila arbitráž, která by mohla rozhodnout v jejich neprospěch.

Dlouhodobá smlouva proto dává větší smysl. Morrisseyho podepíší ještě před dovršením výkonnostního maxima, a tak nějak si celkově oddychnou. Částka tohoto kontraktu dosahuje cca pěti miliónů, podobně jako u Mathesona z Floridy a Skjeie z Rangers.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.