bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jets mají hotovo! Po Lainem podepsali i Connora

29. září 2019, 11:30

Jan Vojkůvka

Těsně před koncem tréninkových kempů si mohou ve Winnipegu oddychnout. Pouhý den po podpisu smlouvy s Patrikem Lainem, se vedení Jets povedlo dotáhnout jednání i s druhým omezeně volným hráčem Kylem Connorem. Mladý útočník podepsal s týmem novou sedmiletou smlouvu v hodnotě 50 milionů dolarů.

Zatímco Laine dostal od týmu dvouletý překlenovací kontrakt, po kterém se stane znovu chráněným volným hráčem, Connora si Jets pojistili až do léta 2026. Ročně nová smlouva zatíží platový rozpočet Winnipegu částkou 7,14 milionů dolarů. 

Dvaadvacetiletý omezeně volný hráč se po vypršení nově podepsané smlouvy stane nechráněným volným hráčem, a pokud bude mít zájem, bude moci naslouchat nabídkám ostatních organizací na trhu. Až do konce sezony 2025/26 však bude patřit Tryskáčům, kteří mohou být s hodnotou nové smlouvy spokojeni.

Z Connora, který v uplynulé sezoně odehrál 82 zápasů, ve kterých dal 34 branek a přidal 32 asistencí, se zároveň stal druhý nejlépe placený hráč týmu. Více pobírá pouze kapitán Blake Wheeler, který má s Winnipegem podepsanou smlouvu do léta 2024 a ročně si v průměru přijde na 8,25 milionů dolarů.

Mladý Američan byl spolu s Finem Rantanenem posledním z hvězdných chráněných volných hráčů, kteří byli ještě v sobotu bez smlouvy. Divoké léto plné vyjednávání, které si prožili nejen ve Winnipegu a Coloradu, ale také v Torontu, Calgary či Tampě, je podpisem Connora u konce (Rantanen v sobotu rovněž uzavřel kontrakt, s Coloradem podepsal na 6 let s výdělkem 55,5 milionů dolarů).

Sedmnáctka draftu 2015 v dresu Winnipegu nastupuje od sezony 2016/17. Ve 178 zápasech Connor nastřílel 67 branek a přidal 61 asistencí. V play off přidal dalších 23 utkání, ve kterých dal 6 gólů a na dalších 9 přihrál.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.