bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jets rozdávali peníze. Kapitán Wheeler prodloužil o pět let!

5. září 2018, 8:00

Jan Šlapáček

Příliš se o tom přes léto nemluvilo, o to více museli být fanoušci Winnipegu mile překvapeni. Kapitán klubu Blake Wheeler po své životní sezóně prodloužil s Jets smlouvu o pět let a vydělá si solidní balík peněz. Winnipeg navíc tímto podpisem potvrdil fakt, že se pokusí v následujících sezonách získat Stanley Cup.

Minulá sezóna byla pro Winnipeg skvělá. Tým se konečně dokázal po dvouleté pauze probojovat do vyřazovacích bojů a v nich došel až do finále Západní konference, kde nestačil na Vegas a prohrál 1:4 na zápasy.

Jets se během minulého roku ale přeměnili v obávaný celek a v následujících letech budou rozhodně patřit mezi nejžhavější kandidáty na zisk nejcennější hokejové trofeje na světě. Velkou zásluhu na tom má především generální manažer Kevin Cheveldayoff, jenž chytře staví vítězný tým.

V roce 2016 si osmiletou smlouvou pojistil služby Marka Scheifeleho, v říjnu 2017 podepsal sedmiletou smlouvu s Nikolajem Ehlersem a nyní se na další spolupráci domluvil i s Blakem Wheelerem, který vyrostl ve výborného vůdce a céčko na svém dresu nosí zaslouženě.

Kanadský útočník se po skvělé minulé sezóně dostal při vyjednávání o novém kontraktu do skvělé pozice, v roli kapitána si připsal v základní části 91 bodů a dalších 21 bodů zaznamenal posléze v play-off. Lepší čas pro podpis nové smlouvy si Wheeler snad ani nemohl přát.

Díky výše zmíněným číslům si vysloužil pětiletou smlouvu, která mu na bankovní účet přinese 41,25 milionů dolarů. Ročně mu tedy na účtu přistane 8,25 milionů, což je úplně stejná částka, kterou pobírá ve Philadelphii český útočník Jakub Voráček.

Pokud bude dvaatřicetiletý hokejista podávat v následujících letech podobné výkony jako v minulém ročníku, vyplatí se Jets každý cent. Kvůli věku je však tento kontrakt mírně rizikový. Podstoupené riziko ale značí, že to Winnipeg s útokem na vítězství myslí smrtelně vážně.

Kromě Patrika Laineho, který se nového a tučného kontraktu dočká v dohledné době, mají všichni klíčoví hráči Jets smlouvy na dlouhou dobu. Jádro týmu je připraveno uspět. Kdy přijde čas Winnipegu Jets?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.